Ниш

Плафоњерка пала на ученицу

  • Извор: Телеграф
  • 25.09.2024. 13:27

Ученица седмог разреда Основне школе “Стефан Немања” у Нишу на сву срећу прошла је без тежих повреда када је на њу током наставе пала плафоњерка.

Интервенисала је Хитна помоћ, дијете је одведено код љекара гдје је установљено да је плафоњерка само окрзнула.

Обавијештена је полиција и надлежно тужилаштво како би се расвијетлиле све околности овог догађаја и установило постојање евентуалне одговорности оних који су свјетиљке постављали.

Како пише "Телеграф", до инцидента је дошло јуче око 16 сати када се на дјевојчицу обрушила плафоњерка која је недавно постављена а у оквиру радова који се спроводе у циљу остваривања енергетске ефикасности.

Вјештачко језеро још један доказ незаконитог рада Станивуковића

Вјештачко језеро још један доказ незаконитог рада Станивуковића

"Одмах смо позвали родитеље ученице, Хитну помоћ и обавијестили Полицијску станицу 'Пантелеј' као и остале службе а по протоколу предвиђеном за поступање у оваквим случајевима. Она је било добро али је на инсистирање разредног старјешине, психолога и педагога мајка ипак дјевојчицу одвела код љекара гдје је установљено да нема повреде које би захтијевале медицинску интервенцију. Очекујем је данас на настави и заиста једва чекам да је видим", каже Александра Пројовић, директор ове образовне установе.

Како даље наводи, одмах су позвани људи који обављају радове у школи и који су поставили плафоњерку која је пала на ученицу.

"Позвали смо све задужене за радове, директора фирме и његове подизвођаче како би предузели све да би дјеца била безбједна у школи. По пројекту реконструкције у току је постављање нових плафоњерка а ради енергетске ефикасности које су знатно лакше у односу на оне које смо имали. Међутим и поред тога, догодило се да се свјетиљка ипак откачила са плафона јер је нека типла попустила. Како бисмо спријечили да се нешто слично понови, преконтролисали смо све већ постављене плафоњерке", наставља директорка Пројовић.

Упецана риба судњег дана: Земљотрес у најави? ФОТО

Упецана риба судњег дана: Земљотрес у најави? ФОТО

Предочава да је постављање било чега на плафон ове школе врло сложен поступак јер је старије градње па умјесто плоче постоји каратаван.

"Школа је изграђена још 1972. године када је постављање каратавана било уобичајено. Оно што је проблем са овом врстом плафона а са чим смо се суочили, када смо раније замјењивали лустере плафоњерама је тешко проналажење греде на коју би се свјетиљке ушрафиле. Претпостављам да се то десило и сада те да је због тога дошло до пада плафоњере", закључила је Пројовић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: