Дачић саопштио

Полицајци упуцали помахниталог нападача у Београду: Сјекиром посјекао око човјеку, ударио жену

  • Извор: Телеграф
  • 03.10.2024. 22:52

У Булевару краља Александра у Београду, вечерас је В.Д. (46) најприје једном мушкарцу оштрим предметом нанио повреду ока, а потом своју комшиницу ударио у главу и затворио се у стан.

Након безуспјешних покушаја преговарачког тима МУП-а да са њим успоставе комуникацију, полицијски службеници Интервентне јединице 92, који су покушали да уђу у стан, су га, употребом службеног оружја, спријечили у намјери да их повриједи, саопштио је вечерас потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

“Вечерас је, на Врачару, у Булевару краља Александра, В.Д. (46), у ходнику зграде у којој живи, најприје једном мушкарцу оштрим предметом нанио повреду ока, а потом своју комшиницу ударио у главу и затворио се у стан. Полицијска патрола је одмах стигла на лице мјеста гдје их је он гађао чврстим и оштрим предметом, а потом се закључао у свој стан“, рекао је Дачић.

Затим се укључио Преговарачки тим МУП-а, а на све покушаје да успоставе комуникацију са њим, он није одговарао.

„Полицијски службеници Интервентне јединице 92 су покушали да уђу у стан, при чему их је он напао секиром и тада су га полицијски службеници, употребом службеног оружја, спречили у намери да их повреди. Том приликом нападач је повријеђен, а док су га преносили до кола Хитне помоћи, покушао је да извуче пиштољ полицајцу. Преговарачи су на лице мјеста довели и мајку нападача, да покуша да га наведе да проговори, која у томе није успјела”, изјавио је министар Дачић.

Пратите нас и путем Вибера