Сарајево

Потврђена оптужница против Шмрка и осталих због премлаћивања страних држављана

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2024. 14:54

Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Адмира Арнаутовића Шмрка, Адмира Јаховића, Алдена Велића, Едвина Муминовића и Мухамеда Бакље због кривичних дјела тешка и лака тјелесна повреда.

"Оптужени се терете да су 20. јуна 2024. године прије поноћи испред једног угоститељског објекта у општини Центар, двојицу држављанина Уједињених Арапских Емирата и Јемена, након краће расправе, претукли. Сви оптужени су једног од оштећеног, најприје ударали песницама, ногама и палицом у предјелу главе и тијела, да би га потом оптужени Адмир Арнаутовић рукама ухватио за врат и главу и вукао га тротоаром и цестом, а потом су га остали заједно наставили ударати", наводи се у саопштењу.

Након што се други оштећени умијешао и њега су почели тући, док их у томе нису спријечили присутни грађани. Оштећени су задобили тешке и лаке тјелесне повреде. 

Поступајући тужилац предложила је продужење притвора оптуженом Адмиру Арнаутовићу. Остали оптужени су од раније под мјерама забране. За главни претрес предложено је саслушање седам свједока, вјештака судске медицине и извођење око 40 материјалних доказа.  


Пратите нас и путем Вибера