Компјутерска превара

Пресрео електронску пошту и присвојио 15.620 евра

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2024. 14:27

Бањалучка полиција поднијела је пријаву тужилаштву против М.Y. држављанина Турске због сумње да је компјутерском преваром присвојио 15.620 евра.

У полицији наводе да је Турчин осумњичен за кривично дјело компјутерске преваре, на штету приватне фирме из Бањалуке.

”Држављанин Турске сумњичи се да је током марта 2024. године, у циљу стицања противправне имовинске користи пресрео електронску пошту, те измјенило инструкције за плаћање између правних лица из Бањалуке и Њемачке и тако стекао корист у износу од 15.620 евра”, саопштено је из ПУ Бањалука.

У полицији апелују на грађане да буду пажљиви и опрезни, те да уколико приликом комуникације путем електорнске поште посумњају да се ради о превари, прије свега телефонски или на неки други начин, контактирају пошиљаоца и на тај начин провјере вјеродостојност података.

”У случају запримања сумњиве електронске поруке одмах обавијесте најближу полицијску станицу. Такође, на сајту МУП-а Републике Српске, Јединица за високотехнолошки криминалитет је истакла листу банака у иностранству са подацима (IBAN/SWIFT) путем којих су најчешће вршене преваре (https://mup.vladars.rs/lat/index.php?vijest=vtk&id=30349&vrsta=prevara)”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.