Бијело Поље

Све расположиве снаге на терену - Војска се прикључила полицији у потрази за Алијом Балијагићем

  • Извор: вијести.ме
  • 27.10.2024. 08:36

Полиција Црне Горе, нажалост, још није успјела ухапсити шездесетпетогодишњег Алију Балијагића, за којим трагају због сумње да је у бјелопољском селу Соколац убио Миланку и Јована Маџгаља, али тврде да све чине како би лишили слободе тог осумњиченог за убиство брата и сестре.

И Војска Црне Горе се укључила у потрагу за осумњиченим убицом двоје људи у бјелопољском селу Соколац.

Убица уз бјекству: Због убиства Јована и Миленке Маџгаљ данас Дан жалости

Убица уз бјекству: Због убиства Јована и Миленке Маџгаљ данас Дан жалости

Одред за посебне намјене, елитна специјална јединица ВЦГ, кренула је у подручје на којем се трага за Балијагићем, рекао је саговорник листа.

Укључене све снаге

Из Управе полиције (УП) званично су саопштили да су у потрагу за убицом укључене све њихове расположиве снаге.

На терену су полиција, интервентне јединице, Специјална антитерористичка јединица (САЈ), Посебна јединица полиције (ПЈП),Гранична полиција, старјешине из свих Сектора УП који руководе и координирају активностима потраге, дронови, хеликоптери, пси трагачи.

Хладнокрвно их убио послије ручка: Ово су брат и сестра којима је пресудио Алија Балијагић

Хладнокрвно их убио послије ручка: Ово су брат и сестра којима је пресудио Алија Балијагић

- Управа полиције потражује лице А.Б. које се може довести у везу са извршењем двоструког убиства синоћ у засеоку Соколац у близини Томашева у Бијелом Пољу. У овој фази извиђаја Управа полиције на основу законских прописа и одговарајућег одобрења надлежног тужилаштва објављује фотографију лица које се потражује, те обавјештава и апелује на јавност, да уколико примијете ово лице иста сазнања одмах пријаве, односно саопште полицији позивом на број дежурне службе Одјељења безбједности Бијело Поље 067/184-844 или на бесплатни број 122, најближој полицијској станици или на други начин. Грађани своја сазнања о овом лицу полицији, позивом на ове бројеве, могу саопштити и анонимно - пише у саопштењу полиције.

Мјештани морају бити на опрезу 

Упутили су нови апел грађанима Бијелог Поља, нарочито мјештане поменутог села, да буду опрезни, остану у својим објектима становања и не дозволе улазак непознатим особама.

Саговорник из врха Управе полиције казао је да је Балијагић јучер боравио у селу Соколац, сједио код једног од мјештана, а послије подне дошао код Маџгаља.

Наводно, након што су брат и сестра испратили Балијагића, вратио се и у њих испалио више хитаца из пушке.

Према истим информацијама оружје је, прије неколико дана, украо из куће једног Бјелопољца, у коју је претходно провалио.

Вијестима је раније из УП незванично речено да полиција интензивно трага за Балијагићем.

- У потрагу су и даље укључене све расположиве снаге Управе полиције, укључујући и хеликоптерске јединице - саопћено је Вијестима из УП.

Полиција упутила апел мјештанима да не излазе из кућа, убицу траже и хеликоптерима

Полиција упутила апел мјештанима да не излазе из кућа, убицу траже и хеликоптерима

Вијести незванично сазнају да је Балијагић прије убиства у Сокоцу виђан и у Барицама и Писаној јели.

Више мјештана тих села потврдило је Вијестима да су због опасности од одметника Балијагића провели бесану ноћ иза закључаних врата.

Извршен увиђај

Тужитељица Црне Горе Вања Ракоњац је са овлаштеним службеницима ОБ Бијело Поље и службеницима Форензичког центра Црне Горе извршила је увиђај ужег и ширег лица мјеста, којом приликом су изузети трагови који ће бити предмет вјештачења у Форензичком центру у Даниловграду.

- Наложена је обдукција тијела покојних М.М. и Ј. М. у циљу увиђања околности под којима је наступила смрт. Приликом вршења увиђаја констатовано је да су М.М. и Ј.М. лишени живота употребном ватреног оружја - саопћено је из Вишег државног тужилаштва у Бијелом Пољу.

Службеник Управе полиције Подручне јединице Бијело Поље А.С. повријеђен је након што се возило интервентне бригаде преврнуло јутрос, око 2:40 сати у Сокоцу током потраге за Балијагићем.

Предсједник Скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић изразио је саучешће породици убијених.

Мјештани у страху од Балијагића, траже хитне мјере боље заштите, речено је Вијестима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Серија: Слатке муке (Р)

    Серија: Слатке муке (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)