ПУ Бањалука

У Чесми пријављен нови случај пресретања дјеце, полиција све провјерава

Бањалучкој полицији пријављен је нови случај пресретања дјеце аутомобилом. Овог пута пријаву су поднијели родитељи дјетета из бањалучког насеља Чесма који су навели да је непознати возач дјетету нуди превоз и ужину!

У ПУ Бањалука наводе да је пријава запримљена јуче око 20 часова.

”Полицији је пријављено да се јуче у 13 часова непозната особа из аутомобила непознате марке у насељу Чесма обратило малољетном лицу нудећи му превоз и ужину. То је изазвало страх и узнемиреност малољетника, који се након тога удаљио”, наводе у ПУ Бањалука.

Додају да полиција на терену предузима све мјере и радње у циљу утврђивања и провјере навода пријаве.

Татјана Вилендечић, директорица бањалучке ОШ Вук Стефановић Караџић у Борику и подручне школе Чесма рекла је за ”Глас Српске” да дијете није успјело да види лик возача, који јој се обратио кроз отворен прозор, након чега је дјевојчица утрчала у оближњи маркет.

Родитељи узнемирени, затамњени ”голф” пресреће дјецу у Бањалуци

Родитељи узнемирени, затамњени ”голф” пресреће дјецу у Бањалуци

”Све се то десило јуче око 13 часова, односно у другој смјени. Дијете је то пријавило учитељици и мајци, након чега је обавјештена и полиција”, рекла је Вилендечић.

Подсјетимо, полицији је раније пријављено да је непозната особа у насељу Лазарево 3 из аутомобила ”голф” са затамњеним стаклима дјетету наводно нудила новац. Информација о томе раширила се вибером групом, која окупља више родитеља, што је изазвало забринутост и узнемирење.

У групи је наведен и дио регистарског броја спорног аутомобила. Како сазнаје АТВ полиција је провјеравала сва возила који имају такве таблице, као и све информације које су се појављивале у вибер групи. Провјеравају се и снимици надзорних камере и то не само у спорним улицама, већ и шире.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: