Тузла

И у овом граду лажне дојаве о постављеној бомби, ухапшена дјевојка (19)

  • 18.10.2024. 17:23

Дежурна служба Полицијске станице Центар у Зеници данас је запримила анонимну дојаву да је у просторијама Католичког школског центра "Свети Павао" Зеница постављена експлозивна направа.

На лице мјеста одмах су изашли полицијски службеници који су подузели хитне активности на осигурању лица мјеста, као и евакуацији ученика и школског особља, након чега је извршен детаљан контрадиверзиони преглед свих просторија школе. Подузетим радњама утврђено је да се радило о лажној дојави.

Подузете активности

Паралелно са наведеним поступањем, службеници Одсјека криминалистичке полиције Полицијске управе у Зеници су предузимали интензивне мјере и радње на утврђивању идентитета особе која је извршила предметну дојаву. Као резултат подузетих активности, дошло се до оперативних сазнања да се у везу са извршењем наведеног кривичног дјела може довести женска особа, иницијала Б.Ф., рођена 2005. године, из Зенице, која је лоцирана од стране полицијских службеника и лишена слободе.

Још један живот изгубљен на путевима у БиХ

Још један живот изгубљен на путевима у БиХ

Над истом је заведена криминалистичка обрада, те ће бити испитана у својству осумњиченог лица на околности извршења кривичног дјела "Лажно пријављивање" из члана 347. Кривичног закона Федерације БиХ.

Порука родитељима

- Ова успјешна полицијска акција је резултат координисаних активности подузетих у сарадњи и уз подршку Обавјештајно- сигурносне агенције Босне и Херцеговине.

Драма у школи у Суботици: Ученик ножем избо д‌јевојчицу

Драма у школи у Суботици: Ученик ножем избо д‌јевојчицу

Са циљем превенције оваквих случајева, овом приликом посебно указујемо родитељима на њихову обавезу дужног старања о малољетној дјеци, као и на потребу сталног надзора над истим. 

Посебно наглашавамо да су овакве радње малољетника незаконите, те да ће полицијски службеници ове управе полиције у свим случајевима када утврде да је малољетник извршио лажну дојаву о постављеној експлозивној направи, против истог надлежном тужилаштву доставити извјештај због почињеног кривичног дјела "Лажно пријављивање" из члана 347. Кривичног закона ФБиХ - саопштено је из МУП-а ЗДК.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.