Акција ”Верона”

Ухапшена група која је убицама из региона набавља пасоше БиХ

Марко Икић и још двије особе ухапшене су у акцији ”Верона” због сумње да се могу довести у везу са фалсификовањем путних исправа БиХ које су достављали криминалцима са потјерница и тако им омогућавали неометано кретање и скривање од истражних органа.

Како сазнаје АТВ осумњичени су обезбјеђивали документа махом за припаднике Кавачког клана, међу којима је био и Душан Јовановић Гиба који се доводи у везу са учешћем у мафијашким убиствима четири члана шкаљарског клана на Крфу и у Атини. Јовановић је крајем јануара протјеран из БиХ, након што је осуђен на осам мјесеци затвора управо због кривотворења исправа.

У МУП-у Српске наводе да су акција ”Верона”, по наредби Тужилаштва БиХ, на подручју Зворника реализовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са ПУ Зворник.

”У акцији ”Верона” ухапшене су три особе због сумње да су су починили кривична дјела организовани криминал, недопуштена трговина, фалсификовање исправе, компјутерска превара, фалсификовање или уништење службене исправе”, саопштио је МУП Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је ухапшена тројка осумњичена да је на подручју Зворника ступала у контакт са више криминалаца и припадника организованих криминалних група из више земаља у Европи.

”Ради се о особама за којима су биле расписане потјернице због најтежих облика кривичних дјела (тешка убиства, недозвољена производња и промет опојних дрога и др.) којима су организовали и посредовали у издавању личних карата и путних исправа БиХ на основу фалсификованих иностраних докумената”, наводе у полицији.

Додају да су по налогу Суда БиХ извршени претреси на пет локација при чему су одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

”Пронађено је и одузето више печата институција Републике Српске и БиХ, средњих школа, приватних предузећа, обрасци, увјерења и потврде, мобилни телефони и други предмети”, наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм