Нови предсједник Кошаркашког савеза

Човић најавио промјене: Наше дијете да буде странац, а Кевин Пантер домаћи играч?

  • Извор: Мондо.рс
  • 02.10.2024. 16:23

Нови предсједник Кошаркашког савеза Србије Небојша Човић најавио је промјене у правилима. Између осталих, и у онима који уређују ко је домаћи, а ко инострани играч, "кошаркашко држављанство" и случајеве у којима Американци добијају пасоше Србије.

"Биће потребно много рада и много судара са некима који су заузели позиције. Да ли је вама нормално да дијете из региона, дјечак или дјевојчица са српским држављанством буде страни играч? А да Американац кога ми доведемо узме држављанство буде домаћи играч? То смо и ми радили исто, и ја сам лично радио у Звезди, Кевина Пантера на примјер, узећу њега за примјер", рекао је Човић.

Кевин Пантер је добио српски пасош у Црвеној звезди у фебруару 2020, уочи Купа Радивоја Кораћа, на којем је као и у домаћем првенству ограничен број иностраних играча. Није кратак низ имена странаца који су добили српска документа - Чарлс Џенкинс, Маркус Пејџ, Демаркус Нелсон, Кори Волден...

Довео је Човић у питање легитимност "кошаркашког држављанства"

"Ми по уставу ове земље немамо право на кошаркашко држављанство, то нигдје не пише. Сви који имамо ово држављанство смо исти, равноправни. Наводим вам само практичне примјере, има још много ствари које морамо да рјешавамо. Неће бити лако, али од кукања нема ништа, мора да се ради"

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.