Након освајања бронзе

Фејсбук објава године о нашим кошаркашима; Аутор: Отац "једног клинца"

  • Извор: АТВ
  • 13.08.2024. 16:36

Кошаркаши Србије обрадовали су цијелу нацију освојивши бронзу на ОИ у Паризу.

О њиховом успјеху и борби за медаљу се прича не само у српском народу, него и много шире. Међутим, оно што је чини се, још више доспјело у центар пажње јесте њихово славље након освојеног трећег мјеста и појављивање на самој додјели медаља.

Тако се друштвеним мрежама шири вирални статус познатог диригента и професора музике из Бањалуке, Арсена Чаркића, који је и отац репера познатог под псеудонимом Клинац.

Његов Фејсбук статус преносимо у цјелости:

Нисам гледао додјелу медаља него сам (будала) отишао на Твитер да пробам да схватим шта се то данас/ноћас догађало након утакмице и закључио следеће:

Додјела медаља је каснила јер су организатори покушавали да пронађу кошаркаше Србије по Паризу, на крају су их нашли у грилу "Код Миће Лепог" у 18-том арондисману (ил што би се рекло код нас "бецирку"). 

На молбе и објашњења људи из организације да једноставно морају да се појаве на додјели медаља и одговор "А што мора, заболе нас патка за ваше педерске медаље" коначно су успјели да их приволе али под условом да Жан-Жак Фурније (главни организатор завршне додјеле медаља у Берсију) прије америчке химне отпјева "Птицо моја бијели лабуде" од Бајаге Малог Книнџе. Жан-Жак за наше медије каже да није било лако, али је успио, те додаје да сматра да је један од највећих успјеха био и то што их је убиједио и то да хармоникаш не може да добије медаљу и да власник бифеа "Код Миће Лепог" не може да организује додјелу медаља, те да они не могу да играју сутра и ватерполо меч, односно да су Олимпијске игре за њих вечерас завршене. У међувремену Богдан је од конобара тражио заставу, а Јокић од председника ФИБА који је кренуо да га нешто пита тражио "пуњену гурманску".

Кошаркаши Србије славе уз Бајин хит ''Кад сам био мали''

Кошаркаши Србије славе уз Бајин хит ''Кад сам био мали''

Алекса Аврамовић је изгрлио све присутне у дворани, Јокић је питао ЛеБрона "јесте добили?", Богдан је шефу Олимпијског комитета тражио да се одмах продужи за Лос Анђелес и да идуће Олипмијске игре почну у понедељак, а Добрић је тражио да се уведе нова категорија за "МВП-ја са највише промила алкохола у крви" пошто је Јокић већ први у поенима, скоковима, асистенцијама и украденим лоптама.  Гудурић у међувремену објашњава Аврамовићу зашто "ракија није гоогле транслате" и да не покушава да са свима у сали прича на њиховом матерњем језику. 

 За то вријеме економ репрезентације објашњава Жан-Жаку шта је расол и зашто му треба, а он за то вријеме објашњава кошаркашима Америке и Француске да бронза није "главна медаља" и покушава да их орасположи. Истовремено Кевин Дурант дрнда мобилни телефон и по Твитеру се свађа са људима из Денвера и Колорада који му шаљу коментаре да неће никад бити бољи од Јокића док не научи да пјева "Волимо те отаџбино наша". Маринковић нуди ЛеБрону петсто евра да му прода мвп трофеј са објашњењем "Треба ми за мог брата Николу, шта те боле патка и ти си га купио." Пешић за то вријеме неком румунском новинару објашњава да они нису тражили да буду небески народ, већ да он функцију селектора обавља божанским провиђењем "врло одговорно" и наставља да му објашњава нијансе у припремању јањетине с ражња у Пироту у односу на Параћин. На два метра од њега помоћни тренер домаћим медијима објашњава да је његов највећи професионални успјех у животу то што их је уопште довео на додјелу медаља. Иза њих Милутинов покушава да наговори Аврамовића да престане да грли Гасола јер човек мора да иде кући. 

Углавном, Олимпијски комитет је на основу горког искуства ове олимпијаде закључио да се више никад утакмица за бронзу неће играти у раним јутарњим часовима.

Толико за сад, јавићемо се са додатним детаљима сутра око подне прије утакмице ватерполиста.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм