Нимијас Квета

НБА кошаркаш вриштао испод кошта

  • Извор: Мондо.рс
  • 12.10.2024. 15:42

Сигурно сте некада на баскету у крају викнули на некога да вам дода лопту ако сте отворени испод коша, можда сте чак и вриснули на њега. Али сигурно је да се то не очекује на НБА мечу! У дуелу Бостон Селтикса и Денвер Нагетса Нимијас Квета је урадио све да добије лопту!

Он се у једној контри позиционирао испод коша, али га његов плејмејкер није видио на терену. Да би дошао до лопте Квета је на изненађење свих у хали почео да вришти! Толико је јако вриштао да се то јасно чуло и у преносу, али му то није помогло јер лопту није добио!

Квета је најбољи португалски кошаркаш и изабран је као 39. пик на драфту 2021 године, али је умјесто у Сакраменту углавном играо у развојној лиги за Стоктон Кингсе. Каријеру је почео у Португалу гдје је наступао у Бариеренсеу и Бенфики, а након одласка Матијаса Лесора из Партизана био је једна од опција да замијени Француза у рекету црно-бијелих.

Умјесто тога остао је у НБА, добио прилику у Бостону и прошле сезоне узео НБА прстен. У регуларном дијелу лиге одиграо је 28 мечева са просјеком од 12 минута по мечу и имао је 5,5 поена и 4,4 скока у просјеку. У плејофу је ротација скраћена па се појавио у само три меча, а дјелује да би ове сезоне могао да буде прва резерва под кошем Селтикса.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Европске микродржаве

    У документарном програму Европске микродржаве овај пут доносимо нешто више информација о држави Андори.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)