Немања Станковић

Три прста за Амера - Приједорчанин играо против НБА звијезде

  • Извор: Глас Српске
  • 08.10.2024. 08:37

Бивши кошаркаш Приједор Спартака Немања Станковић ове сезоне наступа у кинеској Супер 3 лиги. У питању је такмичење у баскету 3х3 које је веома популарно у најмногољуднијој земљи свијета.

Станковић игра за клуб Гуижоу, а недавно је одиграо меч и против бивше НБА звијезде Демаркуса Казинса. Ово је већ други меч који је одиграо против екипе Вукси и на крају су славили 21:20.

- Играти против бивше НБА и Ол стар звијезде као што је Демаркус Казинс је било заиста феноменално искуство. Једва сам чекао да почне меч јер није свакодневна прилика да се суочите с неким таквог калибра. Био сам потпуно спреман да се докажем, свјестан да сам за овакав тренутак тренирао цео живот. Након меча није било превише приче, честитке, кратко славље са саиграчима, фотографисање са навијачима. Међутим, занимљива анегдота догодила се прије меча, када ми је Казинс пришао због сукоба који смо имали у прошлом сусрету. Рекао ми је да играмо поштено, без туче, и да се концентришемо на кошарку, што смо и урадили. На крају смо побиједили мојим поенима, што је сјајно - истакао је Станковић за “Глас Српске”.

У Кини је баскет 3х3 веома популаран, има неколико лига, а Станковић наступа у Супер 3 лиги. Такође, велики је број кошаркаша из региона који играју јер је Кина отворила своје границе, а с њим у екипи су три Кинеза. Ипак, одлично се сналазе на терену.

- Што се тиче популарности 3x3 баскета, Супер 3 лига је најјача кинеска лига у овом спорту. У лиги тренутно игра више од десет играча из нашег региона и редовно се срећем са њима на турнирима. То нам пружа прилику да се послије утакмица дружимо и проведемо вријеме са својим људима, што је увијек освежавајуће. Кинези улажу у овај спорт, заиста су сусретљиви и желе да науче нешто ново - додао је  Станковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Аграр (Р)

  • 12:55 Контекст (Р)

    ''''Контекст (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.