Кандидат СНСД-а

Керић: Потребни су нам велики пројекти и сарадња са републичким институцијама

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2024. 13:27

Кандидат СНСД-а за начелника општине Теслић Недељко Керић изјавио је Срни да су Теслићу потребни велики пројекти, окружење које привлачи инвеститоре, сарадња са републичким институцијама, повезивање са регионалним центрима, на чему ће радити ако добије повјерење бирача 6. октобра.

Керић је рекао да сарадња локалне власти са републичким институцијама у протеклих 12 година није била на завидном нивоу због чега је Теслић пропустио много добрих шанси и контаката које је имао.

"Недопустиво је да неко због својих личних амбиција и политичких интереса, гради каријеру опозиционара у Републици Српској преко леђа својих грађана. То није добро и није оно што желимо ми у Теслићу", истакао је Керић.

Сигуран је, каже, да ће се то промијенити у наредне четири године и да ће Теслић убрзано кренути путем развоја.

Керић је рекао да је Теслићу, прије свега, неопходна боља путна комуникација, да се општина мора отворити и повезати саобраћајницама са регионалним центрима, Бањалуком и Сарајевом.

"То ће олакшати живот нашим људима, али и створити предуслове за развој привреде", истакао је Керић.

Он је нагласио да се морају оживјети пословне зоне, које су сада зарасле и запуштене, иако се говорило о улагањима у њих и о страним инвеститорима, али од те приче није било ништа.

"Тако је више од једне деценије. Морамо створити окружење које привлачи инвеституре, инвестиције и отвара нова, одржива радна мјеста. Потребна је и већа подршка локалним предузетницима, младим људима који први пут покрећу свој посао и свима оним који желе да допринесу економском расту нашег града", навео је Керић.

Према његовим ријечима, у Теслићу још није ријешено ни оно основно, а то је питање водоснабдијевања и завршетак водоводне мреже, што мора бити међу приоритетима, како у граду, тако и у селима.

Сматра и да просторно планирање на подручју града мора бити боље, са више зелених површина, дјечијих игралишта, довољно паркинг-простора.

"Струку вратити на прво мјесто када је ријеч о урбанизму. У граду хитно морамо ријешити питање топлификације и енергетске ефикасности наших стамбених зграда", навео је Керић.

Он је указао да Теслић има огромне капацитете и када је ријеч о туризму, с обзиром на то да је туристички град и располаже озбиљним туристичким капацитетима.

"Природа је наш дар од Бога и ми овдје имамо заиста чим да се поносимо, од Бање Врућице и извора термоминералних вода, до манастира Липље, светишта Комушина Конџило, планина као што су Вучија и Борје, преко Растушке пећине, Крстове Горе, ријека Мале и Велике Усоре", навео је Керић.

Он је додао да га посебно радује и развој сеоског туризма. "Све то Теслићу даје једну посебну шансу за развој и напредак", закључио је Керић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм