СНСД

Лазић: Центар града је показатељ ситуације у Бијељини

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2024. 13:41

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине Микајло Лазић изјавио је да је центар града најбољи показатељ садашњег стања, али да Семберија може урадити много уз системски приступ рјешавању проблема и адекватан кадар.

"Семберија може санирати `отворене ране` на градским улицама и коначно бити асфалтирана да једном за свагда `ставимо тачку` на макадам", поручио је Лазић.

Он је рекао да градоначелник мора барем мало да шета и градом, а не само дигиталним свијетом, те да треба укључити струку и искуства других градова у окружењу који се успјешно носе са бројим проблемима, саопштено је из бијељинског СНСД-а.

"Треба надгледати извођаче радова који сијеку улице и санкционисати их како не бисмо имали кратере. Урадити уличну расвјету како се не би ходало уз помоћ лампи на телефонима као са фењерима у 19. вијеку. Улице ће бити сигурније и за дјецу која се враћају из школе, изласка или са тренинга. Комарце и амброзију ријешити кад је вријеме за то, а не борити се против њих кад нас побиједе", напоменуо је Лазић.

Он је поручио да лајк на "Фејсбуку" не смије постати битнији од рупа на путу и лошег гријања, те да се некада може и прескочити неки текст на друштвеној мрежи, али да је све теже прескакати "језера" која настају усљед лоше кишне канализације и оштећених путева.

"Изборно блаћење ће да прође, али блато које настаје на градским улицама након сваке озбиљније кише већ годинама је велики проблем, посебно старијим суграђанима. Слушам народ који је реалан и не тражи много. Само да се ради и између избора и да се и ван изборне кампање некада прошета градом", рекао је Лазић.

Према његовим ријечима, упирање прстом, спиновање и пребацивање одговорности је само скретање пажње са стварних проблема и не користи грађанима Бијељине.

"Хајде да се камере на телефонима искључе, а расвјета у Улици незнаних јунака или Градском парку укључи. Да мало цртамо пјешачке прелазе код школа, а не `мете на челима` оних који мисле другачије. Не може се бјежати од затечених проблема, него се са њима суочавати, увијек и свугдје, све док не буду ријешени", нагласио је Лазић.

Он је истакао да су за то потребни храброст и одлучност, али и да је буџет града за четири године скоро трећина милијарде КМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.