Бијељина

Лазић и кандидати СНСД-а са грађанима обишли МЗ Богдановића плац

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2024. 13:58

Не волим да обећавам и никада до сада то нисам радио, него сам увијек настојао да својим радом одговорим на све оне захтјеве који се пред мене постављају. То је пракса којом ћу се водити и као градоначелник Бијељине, рекао је др Микајло Лазић, кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине.

Др Лазић је, заједно са кандидатима СНСД-а за одборнике у Скупштини града Бијељина, обишао МЗ Богдановића плац, гдје је разговарао са мјештанима о функционисању града, али и тренутној ситуацији у овом дијелу града.

"Растужује ме чињеница да становници овог дијела града имају проблеме који мјесецима не могу да буду ријешени. Поред актуелних, комуналних проблема, ту је и вишегодишњи проблем легализације објеката. Градска управа ће се ухватити у коштац с тим у оном дијелу који је надлежност локалне заједнице. Нећемо затварати очи пред проблемима наших суграђана и, као што сам то поновио много пута до сада, сви дијелови града заслужују равномјерна улагања, јер сви грађани једнако пуне буџет", поручио је Лазић.

Грађани зграде у Улици 27. марта у овом насељу кажу да је ово први пут да их је неко посјетио и питао за проблеме.

Према њиховим ријечима, осјећају се пониженим због тога, али и због чињенице да су добили одштету за невријеме у износу од 13 конвертибилних марака.

"Градска управа и градоначелник се хвале како су исплатили штету од олујног невремена, а нама је уплаћен износ од 13 КМ. Овдје је већином популација расељених лица, за наше проблеме Градска управа никада није имала слуха. Захвални смо др Микајлу Лазићу који нас једини и посјетио и саслушао наше проблеме", рекли су становници овог насеља.

Присутнима се обратила и Драгана Скочајић, кандидаткиња СНСД-а за одборника у Скупштини града Бијељина под редним бројем 21. Она је истакла да је претходни период показао да велики број одборника, без градоначелника који има слуха за проблеме грађана, не вриједи много.

"Због тога морамо дати пуну подршку др Лазићу, нашем будућем градоначелнику. Овдје не могу да се ријеше ни основни проблеми - расвјета, одвоз смећа, пјешачки прелази. То су основне ствари које ћемо да промијенимо послије 6. октобра.", рекла је Скочајићева.

Владимир Радуловић, предсједник МЗ Богдановића плац и кандидат СНСД за одборника под редним бројем 19, истакао је да у овом дијелу града већ мјесецима не могу да ријеше основне комуналне проблеме.

"У нашој мјесној заједници имамо проблем са расвјетом која не ради већ седам мјесеци. У више наврата смо се обраћали надлежнима како би замијенили сијалице које не раде, али одговора нема. Раније смо тражили и постављање тзв. ' лежећих полицајаца' с обзиром да се брзо вози, али слуха од стране Градске управе нема ни за то. Обишли смо и дјечије игралиште које су мјештани овог дијела града сами уредили, а посјетили смо и локацију гдје ће се правити ново дјечије игралиште о чијој изградњи нико из наше Мјесне заједнице није обавјештен нити консултован", рекао је Радуловић и додао да им је важније да Лазић постане градоначелник него да СНСД освоји 31 мандат у Скупштини града.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.