Козарска Дубица

Савковић: Од новембра бесплатан здрави оброк за основце нижих разреда

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2024. 13:33

Кандидат СНСД-а за начелника општине Козарска Дубица Игор Савковић рекао је данас да ће, ако му грађани укажу повјерење, већ од новембра свим основцима нижих разреда у Козарској Дубици обезбиједити бесплатан здрави оброк.

Савковић је изјавио новинарима да је ту иницијативу у основним школама у Бањалуци, а и у цијелој Републици Српској, подржао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Док Влада Српске и ресорно министарство не ријеше ово питања за цијелу Републику Српску, те обезбиједе потребна средства, обећавам да ћу од новембра из општинског буџета обезбиједити бесплатан здрави доручак нашим најмлађим основцима", најавио је Савковић.

Он је додао да ће у буџету за сљедећу годину бити обезбијеђена и средства за уџбенике за основце нижих разреда, те субвенција за превоз ученика до школе.

"Тражићемо могућности да родитељима олакшамо школовање дјеце. Брига о дјеци ће посебно бити вођена и системски ћемо радити на стварању што бољих услова за стицање знања и школовање", рекао је Савковић и додао да ће, поред ученика, посебну бригу посветити борачким категоријама и пензионерима.

Он је додао да је здравље дјеце најбитније, али исто тако да остале рањиве категорије не смију бити занемарене.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.