Камере све забиљежиле

Бачена ручна бомба на удружење Рома!

  • Извор: Мондо.рс
  • 21.10.2024. 20:41

Рано јутрос испред Клуба Партије за потпуну еманципацију Рома, који се налази у једном тетовском кафићу, бачена је ручна бомба, али на срећу није експлодирала.

Починилац је прво разбио једно стакло на вратима и ту оставио бомбу. Али пошто није експлодирала, вратио се да провјери да ли је бомба детонирана. Пошто није успио да је активира, отишао је. Све је то забиљежено сигурносним камерама околних зграда.

Предсједник ПЦЕР-а Самка Ибраимовски не зна зашто је неко хтио да сруши њихов клуб и за сада не види политичку позадину у том чину.

"У 4.23 човјек је дошао овдје, разбио стакло, бацио бомбу... Није експлодирала, тако да је имао храбрости да се врати да види да ли је бомба активирана или не. Срећом, није је активирао. Наш члан странке који је јутрос дошао у клуб почео је да чисти разбијено стакло, а да није примијетио бомбу. Ријеч је о кашикари старијег типа која има велико разорно дејство. Ми као политичка странка немамо примедби нити смо се икоме жалили осим на неке неспоразуме са извршитељима. Да ли је то разлог или нешто друго, надам се да ћемо ускоро сазнати. Најоштрије осуђујемо овај чин нетрпељивости и непоштовања према нама и Ромима из овог града и из цијеле земље. Позивамо надлежне институције из Републике Македоније да истраже случај и брзо реагују", рекао је Ибраимовски.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: