Црна Гора

ДПС освојио највише гласова на изборима у Подгорици

  • Извор: Агенције
  • 30.09.2024. 07:44

На ванредним локалним изборима у Подгорици ДПС је освојио 29,9 одсто (19 мандата), а коалиција Покрета Европа сад и Демократске Црне Горе 21,8 одсто гласова (14 мандата), показују резултати ЦДТ-а на основу обрађених 209 од 215 бирачких мјеста.

Према прелиминарним резултатима у Котору по 10 мандата, добили су ПЕС -Демократе и ДПС.

Према подацима ЦДТ-а, коалиција За будућност Подгорице освојила је 20,2 одсто гласова (13 мандата), а листа "Јаков Милатовић - За бољу Подгорицу" 10,5 одсто (шест мандата), објавила је РТЦГ.

Избори у Аустрији: Слободарска партија испред Народне

Избори у Аустрији: Слободарска партија испред Народне

Изнад цензуса још су и Европски савез са 5,4 одсто освојених гласова (пет мандата), Покрет Преокрет 3,3 одсто (два мандата) и Странка европског прогреса 3,1 одсто освојених гласова (два мандата).

Цензус, према досадашњим резултатима, нису прешли Покрет напред, Подгоричка листа, Црногорска грађанска акција, Покрет подстанара, Црногорска европска партија и Бошњачка странка.

Прелиминарни резултати избора у Котору: ДПС и ПЕС - Демократе по 10 мандата

Локални избори одржани су и у Котору, а на њима је право гласа имало 18.498 грађана.

На изборима је учествовало 12 листа, а гласало је 10.104 грађана, односно 54,68 одсто уписаних у бирачки списак, објавио је Цдм.

Према прелиминарним резултатима у Котору које су пренијели медији у Црној Гори, највише мандата, по 10, добили су ПЕС -Демократе и ДПС, по три мандата За будућност Котора, Демократска алтернатива и Грбаљска листа три, по два Европски Савез и ХГИ, Которски покрет један мандат .

Стравичан моменат: Аудијем јурио 300 km/h па се забио под шлепер

Стравичан моменат: Аудијем јурио 300 km/h па се забио под шлепер

Црногорска грађанска акција, Листа грађана Чувари града и Грађанска листа За Котор нису освојиле мандате.

Носилац листе Демократе-Покрет Европа сад у Котору, Владимир Јокић, казао је да ће без проблема формирати коалициону власт у Котору. Он је и саопштио податке те партије са завршених локалних избора у Котору.

Спајић: Има разлога за задовољство

Лидер Покрета Европа сад и премијер Црне Горе Милојко Спајић изјавио је да има разлога за задовољство након локалних избора, наводећи да су с обзиром на околности, постигли добар резултат.

Спајић је рекао да народ није желио ове изборе, као и да они, као политички субјекат, нису хтјели ове изборе.

Претучен и опљачкан старији брачни пар у Грачаници

Претучен и опљачкан старији брачни пар у Грачаници

"Нису хтјели да чекају, јер су знали да ће се распасти кампања лажи када грађани приме октобарске зараде. Остварити овакав резултат, у немогућим околностима, када нисмо могли да докажемо све оно што смо обећали у кампањи 2023. године, мислим да је феноменално“, рекао је премијер.

Он наводи да је антивладина коалиција покушала све, "али да није успјела", преноси РТЦГ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада