Large banner

Коментари:

0

Подијели:

Српкиња с Лошиња открила како преживјети мјесец с 200 евра

20.08.2025

11:53

Српкиња с Лошиња открила како преживјети мјесец с 200 евра
Фото: Тик Ток

Сезонски рад на Јадрану многима је прилика за зараду и стицање искуства, а 29-годишња Бојана Топаловић из Србије то најбоље зна.

Већ пету годину заредом долази у Хрватску, а тренутно ради у Малом Лошињу. На ТикТоку редовно дијели утиске из живота сезонских радника, а највише интереса изазвала је њена рачуница која показује да мјесечно на храну и пиће потроши око 200 евра.

Како каже, послодавац јој осигурава доручак и један топли оброк дневно, док остатак покрива сама. Такође, кад је ујутро у смјени, поједе колач који сама направи, а за вечеру често сложи сендвич од свега неколико евра.

„У трговину идем једном седмично и потрошим 30 до 40 евра“, испричала је Бојана.

Једном-двапут мјесечно оде и у ресторан, гд‌је вечеру с пићем плати између 20 и 30 евра.

„Управо зато што се овако мало троши, преко сезоне се може доста зарадити. Стан и режије плаћа послодавац, уз то долазе и два оброка дневно, а негде чак и три. Наравно, ако пушиш цигарете и излазиш, трошкови су пуно већи, али ако ти је циљ уштедети, то је и те како могуће“, објашњава у опису објаве.

@bojana_iz_vijetnama Upravo što se ovako malo troši može dosta da se zaradi preko sezone. Stan i računi su plaćeni od strane poslodavca, plus dva obroka dnevno, negde su i sva tri. Naravno ako pušite cigare i izlazite troškovi su mnogo veći, ali ako ti je cilj da uštediš to je itekako moguće. Kako ti se čini? Da li je ovo malo ili puno? Pišite mi u komentarima. #sezonskiposao #sezonahrvatska #hrvatska #posao #troškovinasezoni ♬ original sound - Bojana iz Vijetnama

Подсјетимо, тиктокерка из Србије Бојана Топаловић тренутно одрађује већ пету сезону у Хрватској.

„Од свих места на свету, море овде је најлепше“, казала је раније Бојана, која се ипак нада да ће у будућности долазити само на љетовање. Међутим, тврди да је и сада сретна.

„Могу радити, уштедети и отићи до плаже неколико пута седмично“, каже.

Раније је открила да ове године ради у ресторану у Малом Лошињу. Испричала је и да сезонски посао зна бити напоран.

„Свако ко је радио сезону зна колико је то тешко зарађен новац, а од куће ти кажу: ‘Пошаљи неке слике с мора.’ Па наравно да нећу слати слике с посла, из интеријера ресторана. Иако сторији и фотографије говоре једно, стварност ипак није само плажа. Посла има пуно, смјене су двократне, идеш из друге у прву, а често ни не стигнеш до плаже“, испричала је, преноси Дневно.

Large banner