Звездара

Чувена икона са Хиландара стигла у Храм - Вјерници хрле да је цјеливају, посебно помаже мајкама и дјеци

  • Извор: Агенције
  • 14.10.2024. 20:18

На славу Храма покрова пресвете Богородице на Звездари стигла је икона са Хиландара, Пресвета Богородица Млекопитатељница.

Храм данас прославља славу Покров пресвете Богородице и присутан је велики број вјерника.

Млекопитатељица је назив за икону Пресвете Богородице коју је Свети Сава донио из манастира Светог Саве Освећеног код Јерусалима и положио је у своју испосницу на Светој гори. На њој се види како Богородица храни Христа и спада у ред веома ријетких икона.

Богородица Млекопитатељница је једно од најљепших остварења византијске умјетности и има и велику умјетничку вриједност.

Вјерује се да она у молитвама чује и посебно помаже мајкама и дјеци. Њој се такође моле и дјевојке за здравље и срећу.

Претходних дана, док је икона са Хиландара била у манастиру Вујан код Чачка огроман број вјерника је дошао да је цјелива. Сигурно је ту било неколико хиљада људи који су обишли светињу.

"Радује ме та слика, која говори да је наша вјера православна дубоко укорењена код нашег народа, као и љубав према Богу и Богородици", рекао је раније за РИНУ Иван Мартић, мјештанин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм