Из Србије

Из православља прешла у ислам: Јелена је унука народног хероја која је одлучила да промијени вјеру

  • Извор: Телеграф
  • 18.09.2024. 16:26

Јелена Ловић, унука народног хероја Јездимира Ловића, који је изгубио живот током Другог свјетског рата, прије двије деценије донијела је одлуку да из православља пређе на ислам, што је радикално промјенило њен живот.

Ова одлука, која је изазвала бурне реакције у њеној породици, довела је до тога да напусти Србију и пресели се у Јордан, гдје је нашла нови дом и основала породицу.

Рођена и одрасла у Сјеници, Јелена је завршила основну и средњу школу у овом граду, гдје и данас једна гимназија носи име по њеном дједи, народном хероју Јездимиру Ловићу. Њена породица, поштована и позната у локалној заједници, није очекивала да ће Јелена донијети овако крупну одлуку, која је промјенила њен животни пут.

У једној телевизијској емисији, Јелена је отворено говорила о томе шта ју је навело да из православне вјере пређе на ислам.

Радници мјењачнице из сефа украли око 60.000 КМ

Радници мјењачнице из сефа украли око 60.000 КМ

"Одрасла сам у традиционалној хришћанској породици, попут многих других дјевојчица из мог окружења. Наша породица је била врло поштована, због чега сам и ја уживала поштовање људи око мене“, испричала је Јелена.

Међутим, њена унутрашња борба почела је у младости, када је осјетила празнину у души коју није могла да испуни. Њени муслимански пријатељи, с којима је одрасла и дијелила школску клупу, често су дјеловали срећније и испуњеније, што је код Јелене пробудило знатижељу.

„Питала сам их да ли њихова срећа има везе с вјером, јер су се чинили задовољнима, упркос свакодневним изазовима с којима су се суочавали“, присјећа се она.

Када су јој објаснили да је ислам тај који им пружа унутрашњи мир и задовољство, Јелена је почела да размишља о промјени вјере.

„Моја душа је била празна. Нисам била срећна, док су моји муслимански пријатељи зрачили срећом. Пожељела сам да и ја осјетим ту врсту испуњености“, рекла је она.

У ове земље грађани БиХ могу само с личном картом

У ове земље грађани БиХ могу само с личном картом

Њена одлука да прихвати ислам није наишла на разумијевање у породици.

„Мој брат је једини који ме подржао, док су моји родитељи били дубоко разочарани и огорчени“, изјавила је Јелена.

Упркос тешкој ситуацији, наставила је својим путем, одлучивши да напусти Сјеницу и пресели се у Јордан, гдје је пронашла нови живот и удала се, преноси Телеграф.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)