''Ништа није компликовано''

Како је радити на Бахамима: Српкиња открила детаље

  • Извор: Телеграф
  • 14.10.2024. 14:48

Српкиња, Ива, која већ неколико сезона ради на Бахамима ријешила је да открије како изгледа живот и рад на том острву. Оно што је све највише занимало јесте виза, те је почела од тога.

Како је истакла, ништа није толико компликовано.

"Што се тиче визе - прошла сам интервју за посао, пријавила сам се на страници америчке амбасаде у Београду. Први интервју био је за радну визу, пријавила сам се и за туристичку визу. Тад је виза коштала 160 долара, а интервју је трајао можда пет минута. Наравно, дешавало се да су одбијали људе иако су имали све папире. Једноставно им се нису свидјели. Није им се свидјело како изгледају на шалтеру, како причају, како се понашају... Заиста све гледају“, испричала је.

Шта ради на Бахамима?

"Радим за једну бродску компанију на њиховом приватном острву које припада острвима Бери. Кад сам дошла, радила сам као спасилац у једном воденом парку. Уговори су нам на шест мјесеци, а онда два мјесеца идемо кући. На три уговора сам радила као спасилац, такође на плажи, а онда сам радила џет ски туре, кајак туре и зип лајн. Ради се седам дана у недјељи, од јутра до поподнева“, објаснила је.

Ива каже да компанија радницима покрива трошкове авионских карата, смјештаја, осигурања, као и три оброка дневно...

"Наравно, није све тако бајно. На примјер, што се тиче хране. Нас овдје живи 800, не може сваки дан бити нешто 'wow.', али се увијек нешто може наћи“, додала је она.

Што се тиче мјеста живота, острво на којем се она налази је мало, али ипак, лијепо.

"Ми живимо на малом острву које је дугачко четири километра и широко два метра, ништа специјално. Град као град видимо само кад идемо кући или кад долазимо. Не проводимо пуно времена у граду, нити стижемо. Сваки дан радимо. Има овдје још Срба“, додала је.

Ива такође живи са цимерком, што је уобичајено, али пак, како каже, ништа од тога није битно јер се ван собе налази прави рај на земљи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм