Масакр у школи

Тражи се саслушање разреднице из Рибникара: Два пута била на вратима и није ушла да помогне рањенима

  • Извор: Телеграф
  • 18.10.2024. 13:52

Данас је одржан парнични поступак против дјечака који је пуцао у "Рибникару", његових родитеља, школе и Републике Србије, а једна од тема о којој се у судници разговарало је то што је разредна одјељења VII2 Драгана Томић суду доставила медицинску документацију и јавила да не може да да исказ на рочишту заказаном за 21. октобар.

Ово је трећи пут да се разредна одјељења у које је ишао и дјечак није појавила у парничном поступку који је покренут по тужби породице Дукић. На питање пуномоћнице породице Дукић Снежане Дуњић да ли је Томић позвана да свједочи, судија је рекла да је разредна VII2 јавила суду да не може да дође и да је доставила два извјештаја љекара специјалисте.

Око џамије у Доњој Јабланици створило се живо блато

Око џамије у Доњој Јабланици створило се живо блато

"Захтијевамо да се утврди ко су лица која су долазила до учионице VII2 и нису помогла дјеци, а такође нам још није достављен уговор о раду директорке школе. Ми тврдимо да она није имала уговор о раду, а друга страна нека нас убиједи у супротно. Остајемо при захтјеву да разредна буде саслушана. Наша питања су потпуно другачија од оних која су постављана у парници у којој је 27 оштећених. Зашто избјегава да приступи у суд? Три пута је позивана. Имала је исте психичке тегобе, а свједочила је у великом парничном поступку", рекла је Дуњић.

Она је истакла да је разредна одјељења у којем је пуцао дјечак након пуцњаве, а прије него што је професор географије ушао у учионицу да помогне дјеци, два пута била на вратима учионице и није ушла да помогне рањенима.

Наставница физичког из ''Рибникара'' испричала како је изгледао сусрет са дјечаком убицом

Наставница физичког из ''Рибникара'' испричала како је изгледао сусрет са дјечаком убицом

"Остајем при захтјеву да разредна буде саслушана. Ако се не одазове позиву, тражим да буде доведена", рекла је Дуњић.

Она је свој захтјев образложила у изјави за медије коју је дала послије суђења.

"Врло је важно да разредна одјељења VII2 буде саслушана. Обратила се суду и тражила да се њен исказ који је дала у другој парници прихвати као њен исказ у овом поступку, међутим имамо наша питања и околности које нас интересују, а њени одговори су потпуно другачији. Не знамо зашто избјегава да се појави. Прије свега мислим на околност на наше тврдње да је два пута била на отвореним вратима учионице VII2 прије него што је ушао професор географије и није ушла да пружи помоћ својим ђацима. На те околности морамо да добијемо одговоре, спремили смо низ питања и зато инсистирамо да се појави пред судом у овој парници", рекла је Дуњић.

Дуго ишчекивана серија Сабља коначно на малим екранима

Дуго ишчекивана серија Сабља коначно на малим екранима

Она је такође рекла да је "врло чудно" да је прије уласка професора географије у учионицу VII2 на отвореним вратима учионице било пет запослених у школи и нико није ушао да пружи помоћ настрадалој дјеци.

"Те околности треба расвијетлити, али јасно је да та лица нису пружила помоћ. Да ли би та нека дјеца преживјела да је неко ушао раније остаје да суд цијени", додала је.

Она је рекла да се одређени сведоци нису одазвали, да се од неких се и одустало, али да очекују свједочење разредне.

Букнуо пожар у хотелу на Бледу, евакуисано 160 особа

Букнуо пожар у хотелу на Бледу, евакуисано 160 особа

"Сљедеће рочиште је почетком децембра, јасно је да ток поступка иде спорије. Сачекаћемо онолико колико буде потребно", закључила је Дуњић.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.