Гори асфалт

У Чачку измјерено 45 степени

  • 21.06.2024. 19:01

Топлотни талас је стигао у Србију и запалио градски асфлат. Током дана у Чачку на једном од термометара приказано је да тренутна температура на сунцу износи невјероватних 45 степени, па не треба ни да чуди што се на улицама нашао само ко мора.

"Кад изађете напоље дочека вас невјероватна врелина, не може да се дише. Имате осјећај да све гори. Изашла сам до продавнице, али сам се покајала што синоћ нисам купила све што ми треба", каже за РИНУ Чачанка Сања Митровић.

Улице су готово празне иако је радни дан, баште кафића имају врло мало гостију, али и у пословне објекте ретко су залазиле муштерије. Чак и јутарња температура у Чачку била је висока и износила је преко 20 степени.

"Људи који су данас прошли поред радње и у њу ушли могли су се избројати на прсте једне руке", каже радница запослена у бутику на главном тргу.

Многи су спас од врелине и топлотног таласа потражили на Градским базенима и плажи поред реке Западне Мораве, али и на ријеци Каменици која протиче кроз околна села. Лекари апелују да се грађани понашају у складу са временским условима и да хронични болесници избјегавају излазак по најјачем сунцу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Европске микродржаве: Малта, документарни програм (Р)

    ''Европске микродржаве: Малта, документарни програм

  • 11:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 11:50 Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

    '''Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.