Предсједник Србије

Вучић: Не желим да водим политику онако како диктира Запад

  • Извор: СРНА
  • 07.10.2024. 09:07

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да политика о неувођењу санкција Русији није једноставна, али да не жели да води политику онако како диктира Запад.

Вучић је навео да се бори за слободу и независност Србије што је, како је рекао, најтежа политика.

- Немам проблем са рјечником Запада, али кад нас обавезују са санкцијама не желим да водим ту политику - рекао је Вучић синоћ за ТВ Пинк.

Вучић је навео да ће се током ове недјеље повећати притисци на Србију да уведе санкције Руској Федерацији.

Он је рекао да ће у сриједу, 9. октобра, у Дубровнику бити одржан самит подршке Украјини на којем ће учествовати лидери југоисточне Европе, ЕУ, али ће присуствовати и украјински предсједник Владимир Зеленски.

Вучић је додао да се још не зна да ли ће Србија учествовати, али да је већ сачињен текст декларације који би званичници требало да потпишу.

- Видио сам текст приједлога декларације, предвиђа да сви морамо да уведемо санкције. Само се чека још Србија, односно од мене чекају одобрење за то. Биће нам тешка недјеља по том питању. Биће мука ове недјеље и за нас и за њих - рекао је Вучић.

Поводом извјештаја Репортера без граница о томе што руски медији послују у Србији, Вучић је навео да је данас све толико навијачки направљено.

- Критиковали су Србију јер овдје раде Раша тудеј и неки други медији, а читав живот су нас учили да мора да постоји друга страна, да морате да чујете све, а данас је све толико навијачки направљено, ако чујете обје стране, непријатељ сте и једне и друге стране - рекао је Вучић.

Он је указао на то да се свијет толико мијења, те да је важно да Србија гледа властити интерес и да се сачува земља.

Пратите нас и путем Вибера