Амбасада Русије у Београду

''Западне дипломате да престану да се мијешају у руско-српске односе''

  • Извор: Агенције
  • 17.09.2024. 19:38

Западне дипломате упорно покушавају да наметну српском руководству и народу правац њиховог даљег развоја и спољнополитичке оријентације и да вјештачки оцрне Русију и њену улогу на Балкану, поручила је Амбасада Русије у Београду и препоручила да престану да се мијешају у руско-српске односе.

"Ово је и нама, а сигурни смо, и огромној већини Срба, одавно јасно", наводи се у саопштењу руске Амбасаде поводом, како је наведено, тенденциозних изјава амбасадора САД Кристофера Хила и шефа делегације ЕУ у Београду Емануела Жиофреа "током једног од западних `дружења`".

Из Амбасаде Русије навели су да у условима сталног заоштравања захтјева према Србији, на штету конструктивне агенде билатералних односа са Београдом, Запад безуспјешно покушава да вјештачки и потпуно неосновано оцрни Русију и њену улогу на Балкану.

Сутра наставак суђења Додику и Лукићу

Сутра наставак суђења Додику и Лукићу

"Узалуд се труде, јер њихова јефтина пропаганда неће истрајати у суочавању са истином, а гаранција томе су бројни узајамно корисни руско-српски пројекти у економској, културној и хуманитарној сфери", истакли су из руске Амбасаде.

У саопштењу се додаје да то не изненађује и да је знатно интересантније то што се колективни Запад распада и што је он све више раштимован.

У том контексту Амбасада Русије подсјећа на изјаве америчких и европских званичника о теми ископавања литијума, те истиче да "амерички амбасадор бесрамно спекулише" да широка јавна расправа о теми литијума, у којој, иначе, активно учествују предсједник и чланови Владе Србије, наводно удаљава земљу од "европског опредјељења".

Хрвати избезумљени: Шта се дешава с птицама, јесте ли видјели колико има мртвих?

Хрвати избезумљени: Шта се дешава с птицама, јесте ли видјели колико има мртвих?

У саопштењу се додаје да се, међутим, шеф Делегације ЕУ уопште не слаже са тим мишљењем и сматра да динамика напретка европских интеграција Србије ни на који начин не зависи од реализације литијумске иницијативе, преноси Спутњик.

"Препоручили бисмо `бившим партнерима` да престану да се мијешају у руско-српске послове који их се не тичу, па да се умјесто тога критички осврну на себе да не би испало као у чувеној басни Ивана Крилова: `Међу друговима ако нема склада, ништа доброг од њиховог заједничког рада, не испадне посао, него жива мука`", наводи се у саопштењу Амбасаде Русије у Београду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.