Преваре трајале годину и по

Човјек лажирао срчане ударе како не би плаћао рачуне у ресторанима

  • Извор: Телеграф
  • 07.10.2024. 10:52

Један педесетогодишњи Литванац постао је права сензација у туристичком дијелу шпанског града Аликантеа након што је ухапшен по 20. пут због избјегавања плаћања рачуна у ресторанима. Његове преваре трајале су годину дана, а метод је био увијек исти, глумио је богатог руског туристу који наручује луксузна јела и пића, а затим би избјегао плаћање на необичан начин.

Литванац, који је добио надимак "гастроџет", представљао се као имућан странац који не пита за цијену, те је увијек наручивао скупе меније у престижним ресторанима, међутим, када би дошло вријеме да плати рачун, инсценирао би срчани удар, изазивајући панику међу особљем.

Један менаџер ресторана открио је да је сцена била толико театрална да је било јасно да се ради о превари. Запослени су одлучили да га фотографишу и упозоре друге локале на преваранта, који је, како се касније испоставило, постао познат у цијелом граду због својих "перформанса".

И даље траје потрага за несталим у Јабланици и Коњицу

И даље траје потрага за несталим у Јабланици и Коњицу

Иако су га ресторани пријављивали властима, Литванац је наставио са својим преварама, све до посљедњег хапшења. Локални медији преносе да је полиција у Аликантеу сада на опрезу и да су многи ресторани у туристичким зонама већ свјесни његових поступака.

Овај случај је изазвао велику пажњу, не само због учесталости превара, већ и због маштовитих метода којима се Литванац служио како би избјегао плаћање. Надлежни су сада у процесу да пронађу дугорочно рјешење за његово кажњавање.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: