Харисова се дистанцирала од Бајдена

Ен-Би-Си: Предсједник САД љубоморан што не добија медијску пажњу!

  • 01.10.2024. 16:44

Предсједник САД Џозеф Бајден приватно се жали да више нико не хвали његове заслуге пошто је пажња америчких медија преусмјерена на демократског предсједничког кандидата Камалу Харис, тврди "Ен-Би-Си њуз", позивајући се на инсајдере.

Бајден је прекинуо своју кампању и подржао потпредсједника Харис након дебакла на дебати с републиканским кандидатом Доналдом Трампом. Ен-Би-Си наводи да се Харисова од тада дистанцирала од Бајдена.

Бајдена је "посебно погодио" тренутак током дебате Харисове са Трампом прошлог мјесеца, када је рекла: "Јасно је да ја нисам Џо Бајден, а сигурно нисам Доналд Трамп. А оно што нудим је нова генерација руководства за нашу земљу".

Мушкарац оптужен за покушај убиства Трампа изјаснио се да није крив

Мушкарац оптужен за покушај убиства Трампа изјаснио се да није крив

Харисова је то рекла у одговору Трампу који је оно шта је у медијима представљено као њен програм поистоветио с Бајденовим. У међувремену је исту реченицу поновила неколико пута у различитим приликама.

Званичник кампање Харисове је за "Ен-Би-Си" рекао да "није било истинског интересовања о његовим (Бајденовим) достигнућима током његове кандидатуре. То је и даље тако".

Други извор је рекао да предсједник САД "у потпуности разумије општи недостатак помињања 'бајденомије' (економске политике актуелне администрације) и 'Џоа Бајдена'" у политичким дискусијама. Иако жели да Харисова побиједи, Бајден је огорчен зато што сматра да је запостављен, наводи се у извјештају.

Прије одлуке да напусти предсејдничку трку, Бајденова кампања се трудила да прикрије примјере Бајденове когнитивне слабости и конфузије у његовим јавним наступима, што су многи бирачи схватили као потврду да капацитети 81-годишњег политичара опадају.

Маск: Ако Трамп не побиједи, ово ће бити посљедњи избори

Маск: Ако Трамп не побиједи, ово ће бити посљедњи избори

Званичници би одбацили као лажне такве снимке, а које је Републиканска партија користила као муницију за критике тадашњег демократског кандидата.

Током прошлонедјељног појављивања у програму "Поглед" (The View), Бајден је инсистирао да је могао да побиједи Трампа на изборима.

Пратите нас и путем Вибера