Нове експлозије комуникационих уређаја

Хезболах пријети крвном осветом: Бићете кажњени

  • Извор: Б92
  • 18.09.2024. 19:36

Вођа извршног савјета либанског Хезболаха Хашем Сафидин запријетио је данас, послије нових експлозија комуникационих уређаја у Либану, крвавом осветом Израелу који није коментарисао те инциденте.

"Ти напади ће сигурно бити посебно кажњени, биће крваве јединствене освете", рекао је рођак и блиски сарадник лидера проиранског шиитског Хезболаха Хасана Насралаха, додајући да неће дуго говорити о томе јер ће сутра све бити откривено када буде говорио Насралах, пренијели су израелски медији.

"Непријатељ би требало да зна да ми нисмо потучени, да се нећемо повући и да на нас неће утицати шта тај непријатељ ради", рекао је Сафидин.

Порастао број жртава нових експлозија у Либану

Порастао број жртава нових експлозија у Либану

Током овог поподнева погинуло је најмање девет особа, а више од 300 је рањено у новом таласу експлозија комуникационих уређаја, према званичним изворима - дан послије смртоносних експлозија пејџера који припадају припадницима Хезболаха.

Либанска Национална новинска агенција је јавила да су три особе погинуле у Сохмору у источном Либану, а Министарство здравља је извијестило о "више од стотину рањених у новом таласу експлозија воки-токија", пренио је Франс прес.

Троје мртвих у експлозијама воки-токи уређаја у Либану

Троје мртвих у експлозијама воки-токи уређаја у Либану

Воки-токији су експлодирали истовремено у јужном предграђу Бејрута током сахране четворице припадника Хезболаха убијених у експлозији пејџера, саопштио је извор близак либанској исламистичкој организацији и спасиоцима.

Експлозије су изазвале панику рекао је фотограф Франс преса који је пратио сахране четворице људи укључујући сина посланика Хезболаха.

Нове експлозије пејџера у Либану

Нове експлозије пејџера у Либану

У Саиди на југу и у Балбеку на истоку је у експлозијама рањено 15 људи.

У уторак је најмање 12 људи погинуло, а око 2.800 рањено у истовременим експлозијама пејџера у упоришту Хезболаха у јужним предграђима Бејрута и источном и јужном Либану, саопштиле су власти.

(б92)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.