Финска

Детаљи: Хокејаш (29) пронађен мртав, осумњичен његов партнер (66)

  • Извор: Мондо.рс
  • 15.10.2024. 10:33

Хокејаш Јане Пухаку, који се убраја у ријетке који су признали да су геј, је пронађен мртав у свом дому у Финској у недјељу. Сумња се да је у питању убиство, па је за смрт двадесетдеветогодишњака осумњичен његов партнер Ролф Нордмо.

Хокејаш је убијену кући у којој је живио са партнером у Хенти, округу који се налази близу главног града Хелсинкија. Нордмо је ухапшен на лицу мјеста и осумњичен за убиство. Ријеч је о шездесетшестогодишњем ветеринару из Норвешке.

Пухаку је професионално играо за тимове у својој домовини, Канади и Француској, а пензионисао се 2018. године. Већ наредне године је јавно признао да је геј и тим поводом добио је много подршке јавности. У интервјуу у којем је изнио своју сексуалност, хокејаш је навео да је већ са 16 година знао да је геј и да је то признао капитену тима и неколицини саиграча. 

Хокејаш је везу са Нордмом озваничио на друштвеним мрежама 2021, када је за Божић објавио њихову фотографију. Потом је о њему писао и у својим мемоарима "Иза клупе" које је објавио 2022. У књизи је описао како је дошло до упознавања - навео је Пухаку да је свог партнера упознао прије 10 година док је играо у јуниорском тиму у Квебеку.

Хокејаш је позната медијска личност у Финској и појављује се на националној телевизији у серији Издајице, чија посљедња епизода је требало да буде представљена у четвртак, али ће због овог немилог догађаја бити одложена. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: