Израел

Иран издао наређење: Спремите се

  • Извор: Агенције
  • 25.10.2024. 07:49

Иран се спрема за рат са Израелом који је најавио одмазду за ирански ракетни напад, али и покушава да избјегне ширење сукоба, пише "Њујорк тајмс", позивајући се на иранске званичнике.

"Иран је наредио оружаним снагама да буду спремне за рат, али и да покушају да га избјегну", наводи лист и цитира четири иранска званичника који су рекли да је врховни ирански вођа ајатолах Али Хамнеи наредио иранским оружаним снагама да сачине већи број планова као одговор на израелску одмазду која се очекује.

Ирански званичници су упозорили да ће Иран извршити напад на Израел уколико при одговору израелске војске буде жртава или буде причињена значајна штета.

Полицајце напао исламски екстремиста, откривене поруке у којима је навео мотив

Полицајце напао исламски екстремиста, откривене поруке у којима је навео мотив

Званичници, од којих двојица припадају Корпусу иранске револуционарне гарде, рекли су да ће Иран дефинитивно одговорити уколико Израел погоди иранске нафтне локације, нуклеарна постројења или гађа високе званичнике.

Као опције за одговор на такав напад Израела, званичници наводе напад на Израел са до 1.000 балистичких пројектила или прекид снабдијевања региона енергентима, преноси лист.

Хабибија: Ово је аларм

Хабибија: Ово је аларм

Иран је 1. октобра лансирао више од 180 ракета на Израел, наводећи да је то освета због убистава лидера милитантних група Хамас и Хезболах, као и агресије у Гази и Либану. Израелски премијер Бењамин Нетанјаху обећао је да ће Иран платити за напад.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.