Напад дроном

Један од најкрвавијих напада на Израел

  • Извор: Б92
  • 14.10.2024. 07:29

У нападу дроном Хезболаха на војну базу у централном Израелу погинула четири војника и рањено најмање 67, саопштила је израелска војска.

То је најсмртоноснији напад милитантне групе откако је Израел започео своју копнену инвазију на Либан прије скоро двије недјеље.

ИДФ: Четири војника убијена, седам тешко рањено

Четири војника су убијена, а седам других је тешко повријеђено у нападу дрона, који је извела либанска милитантна група Хезболах, на војну базу у близини Бињамине, саопштила је синоћ израелска војска.

Израелски медицински званичници су претходно саопштили да се четворо рањених налази у критичном стању, а пет особа у тежем, док је 14 особа претрпило средње тешке повреде.

У нападу дроном у Израелу повријеђено више од 60 људи

У нападу дроном у Израелу повријеђено више од 60 људи

Израелски истраживачки институт Алма центар саопштио је да су два дрона, које је лансирала либанска милитантна група Хезболах, ушла у ваздушни простор Израела са мора, а један од дронова је оборен. Истиче се да је први дрон извршио напад на област Бињамина на сјеверу Израела у којем је повријеђено готово 70 људи.

Хезболах је запријетио новим нападима

Хезболах је запријетио Израелу новим нападима ако се његова офанзива на Либан настави.

У саопштењу, група је описала напад на Бињамину као "комплексну" операцију, у којој су десетине ракета лансиране према Нахарији и Акри сјеверно од Хаифе "са циљем да се ослаби одбрамбени систем Израела".

Пала одлука: Израел креће у освету

Пала одлука: Израел креће у освету

Истовремено, лансиране су "ескадриле беспилотних летјелица, од којих су неке први пут коришћене", које су успјеле да "прођу поред радара израелске ПВО, а да нису откривене" и погоде камп за обуку Бињамина јужно од Хаифе.

Они су "експлодирали у просторијама у којима је било десетине официра и војника израелског непријатеља", наводи се у саопштењу Хезболаха.

(б92)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 12:55 Енерго клуб (Р)

    Енерго клуб (Р)

  • 13:25 Манастири (Р)

    'Манастири (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.