Испраћен након буке

Како су амерички мејнстрим медији извјештавали о покушају убиства Трампа

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2024. 17:16

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп лакше је повријеђен приликом покушаја атентата током његовог митинга у мјесту Батлер у Пенсилванији.

Иако је то јуче била главна вијест у свим свјетским медијима, бројни амерички мејнстрим портали покушали су да умање значај овог догођаја.

Видљиво је то из самих наслова њихових чланака.

Тако је, на примјер, АБЦ њуз најприје објавио да је "Тајна служба испратила Трампа са бине након буке у публици". Иако су вјероватно мислили на пуцњаву, вјешто су избјегли да то изричито наведу, а нису написали да је пуцано на бившег предсједника и да је он заправо рањен. То су тек касније урадили, као и сви други медији.

Метак ће му проћи крај уха: Прије четири мјесеца предвидио покушај убиства Трампа

Метак ће му проћи крај уха: Прије четири мјесеца предвидио покушај убиства Трампа

Слично је извјештавао и Ју ес еј тудеј, који је такође написао да је "Трамп склоњен са бине након што је гласна бука изненадила бившег предсједника и масу". Тек у првој реченици навели су да је ријеч о пуцњави, а и они су као и бројни други мејнстрим медији, већином приклоњени демократама, тек накнадно писали како се ради по покушају атентата.

НБЦ њуз је био мало конкретнији, па су они у поднаслову навели да је Трамп повријеђен. Међутим, као и раније поменути медији у наслову су само написали да је склоњен са бине након "буке".

Сви они су тек накнадно допуњавали своје извјештаје, па су читаоци морали да се начекају да би од њих сазнали шта се заправо десило.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм