Дрогирани бауљају и падају

''Као у паклу'': Апокалиптични призори са улица Холивуда оставили су цијели свијет у шоку!

  • 23.09.2024. 10:11

И док Холивуд углавном везујемо за гламур, индустрију новца и славе, истовремено са холивудских улица стижу невјероватни призори, који су за остатак свијета својеврсни културолошки шок.

Но, чини се да су у Лос Анђелесу готово свакодневица.

Наиме, ових дана друштвеним мрежама кружи шокантан снимак настао на чувеној улици званој Булевар славних, односно на плочнику дуж Булевара Холивуд и Улице Вајн на коме је изрезбарено преко 2.400 звијезда са именима славних личности које су обиљежиле филмску индустрију у претходних 100 година.

Бескућници, неред и насиље поново на улицама: Право лице Сан Франциска!

Бескућници, неред и насиље поново на улицама: Право лице Сан Франциска!

И док углавном видимо гомилу папараца и дотјеране славне личности када неко од њих добије своју звијезду на овом булевару, стварност је дијаметрално другачија и много тужнија.

Судећи по многобројним снимцима, ова стаза је углавном испуњена стотинама бескућника и наркомана, гдје они спавају, скапавају и боре се сопственим демонима.

САД обориле сопствени рекорд по броју бескућника

САД обориле сопствени рекорд по броју бескућника

Многи од њих су у тешким стањима, са озбиљним посљедицама од дуготрајног конзумирања наркотика и алкохола; па се једва крећу, бауљају и преврћу се у агонији по улици. Такође, неки од њих су се “улогоровали” на стази славних, поставивши шаторе у којима живе.

Лос Анђелес у посљедњих неколико година тресе велика криза са проблемом бескућника, чији број премашује 50.000 људи. У посљедњој деценији број бескућника се удвостручио, а градске власти су прошле године овај проблем окарактерисали као “локално ванредно стање”.

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ: Ово је Америка - хиљаде пијаних и дрогираних лутају без циља!

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ: Ово је Америка - хиљаде пијаних и дрогираних лутају без циља!

За финансијску годину 2023/2024. Иницијативи за бескућнике округа Лос Анђелес одобрен је буџет од преко 609 милиона долара, а новац је намијењен отварању нових простора за њихов смјештај и побољшање услуга за рјешавање проблема са њиховим менталним здрављем и прекомјерном употребом недозвољених супстанци, пише Жена Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 12:55 Енерго клуб (Р)

    Енерго клуб (Р)

  • 13:25 Манастири (Р)

    'Манастири (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица