Лажни полицајци пресрели камион

Медији: У Дубаију ухапшен држављанин БиХ у вези "кокаинског рата"

  • Извор: Независне
  • 17.10.2024. 22:50

Низоземска полиција посљедња два мјесеца истражује серију напада, експлозија и отмица за које вјерује да су повезани са крађом 1,4 тоне кокаина.

Наиме, ријеч је је крађи која се десила 29. августа када су лажни полицајци пресрели камион из којег су узели 1,4 тоне кокаина.

Данас у низоземски медији пренијели да се овај својеврсни “кокаински рат” пренио и у Дубаи гд‌је је ухапшен држављанин Босне и Херцеговине, који припада групи која је украла кокаин. Наводно, он је отео особу која је жељела да посредује у сукобу кланова и једно вријеме га држао га таоца. Након акције полиције Дубаија он је приведен.

Подсјетимо, све је почело када је 29. августа пресретнута и украдена пошиљка од 1,4 тоне кокаина. За воланом камиона у којем се налазио кокаин био је држављанин Босне и Херцеговине. Њега су зауставили лажни полицајци и украли кокаин. Наводно, када је дошао на одредиште, они који су требали да преузму пошиљку, су га претукли и унаказили. Неки медији преносе да је шофер, заправо, радио за обје стране. Такође, оно што се зна јесте да је шофер из БиХ овај контејнер преузео у луци Антверпен те га је возио на договорену локацију.

Украдени кокаин припада двјема криминалним групама, које су стациониране у Дубаију, а чине их Срби, Албанци и Бразилци.

Кокаин су, наводно, украли низоземски криминалци, који су га, у међувремену, већ почели да растурају по Низоземској и Белгији. Ово је довело до освете и својеврсног рата међу криминалцима због чега је полиција суочена са скоро свакодневним нападима, експлозијама и отмицама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм