Стални представник Руске Федерације

Небензја: Веома сам поносан што смо добили одликовања Србије

  • Извор: Спутник Србија
  • 23.09.2024. 22:46

Стални представник Руске Федерације при Уједињеним нацијама Василиј Небензја, коме је вечерас предсjедник Србије Александар Вучић у Њујорку уручио орден српске заставе првог степена, захвалио се предсједнику Србије на признању и сарадњи руског и српског народа.

Вучић је, предајући Небензји одликовање, рекао да се захваљује руском представнику за пријатељство и помоћ коју је Русија пружила Србији у Њујорку.

- Још једном желим да вам захвалим на пријатељским односима које развијамо, за вашу помоћ коју сте нам пружили овдје у Њујорку, приликом расправе о Резолуцији о геноциду у Сребреници. Надам се да можемо додатно да ојачамо сарадњу између наших народа и наших земаља до нивоа којим ћемо сви бити задовољни. Хвала вам још једном, то је био јако тежак посао, ја то много цијеним и од нас увијек можете да очекујете исто. Желим вам сваки успјех и свако добро, ово је за мене била велика част - истакао је Вучић.

Орден српске заставе за руске дипломате у Њујорку

Орден српске заставе за руске дипломате у Њујорку

Небензја је одговорио предсједнику Србије да му је велика част што је одликован.

- Веома ми је драго и поштујем што смо добили ово одликовање, посебно од вас лично. Русија и Србија уживају у безграничним односима, не само у односима, већ и у пријатељству и братству. Гледамо на свијет истим очима, штитимо исте вриједности и принципе, и то се односи на Косово и Метохију, које је срце Србије. Српски народ показује своје братство када су примили хиљаде Руса који су избјегли ужасе револуције, а Руси који су остали у вашој земљи су обезбјеђивали и потпуно подржавали развој Србије - рекао је Небензја.

Он је истакао да има много руско-америчких пријатеља из Србије и да они "са топлином, захвалношћу и симпатијама памте Србију".

- Такође, наша православна вјера нас повезује. Борили смо се заједно током Другог свјетског рата против нацизма, и обје наше земље су осјетиле ужасе и претрпјеле страшне губитке. Желимо да више ратова не буде, али хегемонија у неким земљама, чија имена сви знамо, и даље постоје, и ми ћемо остати на страни Србије у њеној борби за очување интегритета и свега што је у срцу Србије. Још једном, господине предсједниче, хвала вам на овим декорацијама које сте нам уручили - рекао је Небензја Вучићу.

Пратите нас и путем Вибера