Откривен и мотив

Објављена фотографија убице градоначелника

  • Извор: Мондо.рс
  • 28.10.2024. 18:04

У понедјељак ујутру је у Аустрији убијен градоначелник Кирхберга Франц Хофер, а полиција је објавила фотографију осумњиченог за злочин, преноси аустријски портал "Кроне".

Осумњичени за убиство је Роналд Дрекслер (50) који је још увијек у бјекству.


Хофер је био градоначелник општине од 2008. године, а упуцан је сусједној општини Антенфелден усред ливаде, на око 500 метара од пута. Убрзо су аустријски медији писали како је пронађено још једно тијело, али та информација и даље није званично потврђена.

Колико сада кошта купус и каква је потражња

Колико сада кошта купус и каква је потражња

"Вратио се са рехабилитације тек прије неколико дана, да ти срце пукне. Поново је био пун енергије. Невјероватно је шта се догодило", испричао је један мјештанин.

Убијени Хофер био је полицајац прије пензије, а био је на рехабилитацији. Био је и предсједник једног ловачке организације.

Градоначелник Босанске Крупе демантовао да је стриц малољетног убице припадник вехабијског покрета

Градоначелник Босанске Крупе демантовао да је стриц малољетног убице припадник вехабијског покрета

Као потенцијални мотив наводи се наводни дугогодишњи спор између ловаца који су се међусобно пријављивали. Према информацијама аустријских медија, оптужбе које су колеге ловци изнијели на рачун осумњиченог прије пуцњаве биле су толико озбиљне да му је пријетио губитак дозволе за лов, преноси "Мондо".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм