Флорида

Послије удара урагана Милтон у земљи се стварају огромне рупе

  • 12.10.2024. 08:42

Након што је ураган Милтон изазвао десетине торнада заједно са рекордним количинама кише, вртаче се сада формирају у многим окрузима Флориде, преноси ФОКС Ведер (Fox Weather).

Највећи су забиљежени у окрузима Полк и Хилсборо, гдје су локалне власти упозориле становнике да буду на опрезу, јер се терен може нагло промијенити. Фотографије које је подијелила шерифова канцеларија округа Хилсборо показују урушени тротоар југоисточно од Тампе.

Није пријављена штета на кућама, али је оближњи пут затворен. Локални становник је за ФОКС Ведер рекао да су заробљени у комшилуку и да су морали да пронађу заобилазни пут, преноси Јутарњи лист.

Слична је сцена у округу Полк, гдје се између двије куће створила вртача. Власници кажу да их је пас пробудио јер је почео да лаје када је двориште попустило усред ноћи. Повријеђених није било, али је вртача “прогутала” камион и дио гараже.

Флорида се често назива “главним градом САД-а”, посебно током обилних падавина. Тада се повећава тежина тла на површини, што доводи до подземне ерозије и стварања шупљина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.