Запорожје

Шири се снимак разорног удара на руске војнике на полигону, експерти се чуде

  • Извор: Телеграф
  • 18.10.2024. 06:58

Украјинске оружане снаге користиле су моћно оружје дугог домета АТАЦМС које је испоручило САД да гађају полигон који користе руске снаге, објављено је након што се појавио видео који приказује посљедице напада.

Снимци дроном објављени на друштвеним мрежама наводно показују експлозије на локацији у југоисточном украјинском региону Запорожја, који је дјелимично заузет од стране Русије и који је прогласио анексију региона.

Видео приказује руске трупе и војну опрему прије него што је касетна муниција експлодирала. Снимак, на којем није наведен датум настанка, није независно потврђен, пише Њузвик.

"Уништавање непријатељског људства гађањем полигона АТАЦМС патронама“, наводи се у саопштењу украјинског Телеграм канала Дивизије Тиваз уз приложени видео.

Снимљени посљедњи тренуци првог човјека Хамаса

Снимљени посљедњи тренуци првог човјека Хамаса

Амерички АТАЦМС, произвођача Локхед Мартин, може да испаљује ХИМАРС муницију и погађа циљеве удаљене и до 450 километара, што украјинским снагама даје, барем у теорији, могућност да нападају дубоко у руску територију.

Украјински предсједник Володимир Зеленски је први пут потврдио у октобру 2023. да су његове снаге користиле АТАЦМС на бојном пољу против Русије у операцији која је "изведена веома прецизно", не откривајући даље детаље.

Снимци дроном у мају су наводно показали десетине руских војника на мети АТАЦМС-а у украјинској области Луганск, која заједно са регионом Доњецка чини Донбас.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.