Иран покренуо напад

Упозорење Револуционарне гарде: Ако Израел одговори, наш сљедећи напад биће још жешћи

  • 01.10.2024. 19:24

Као одговор на мученичку смрт Исмаила Ханије, Саједан Хасана Насралаха извели смо напад у само средиште окупираних територија, навео је Корпус чувара исламске револуције.

Ако Израел одговори, наш сљедећи напад биће још већи. Ово је одговор на убиство бившег лидера политичког бироа Хамаса Исмаила Ханија, који је убијен у Техерану у јулу, као и недавно убиство Хасана Насралаха, лидера Хезболаха, и истакнутог команданта Иранске револуционарне гарде Абаса Нилфорушана који су погинули у истом израелском нападу на Бејрут, наводи Револуционарна гарда.

Реаговали израелски системи ПВО: Оборене ракете

Реаговали израелски системи ПВО: Оборене ракете

Иранска мисија у Уједињеним нацијама: Напад на Израел је легитиман одговор на тероризам Израела

Ирански представници при Уједињеним нацијама поручили су да је данашњи напад Ирана на Израел легитиман одговор на досадашње терористичке нападе Израела. 

Бајден сазвао састанак

Амерички предсједник Џозеф Бајден сазвао је састанак са потпредсједницом Камалом Харис и највишим безбједносним званичницима.

Бајден: Спремни смо да помогнемо Израелу да се одбрани од иранских ракета

Бајден: Спремни смо да помогнемо Израелу да се одбрани од иранских ракета

"Разговарали смо о томе како су Сједињене Државе спремне да помогну Израелу да се одбрани од ових напада и заштити америчко особље у региону", навео је Бајден.

Стални представник Швајцарске у Уједињеним нацијама, која ће, подсјетимо, у октобру предсједавати Савјетом безбједности УН најавила је да  очекује да ће ускоро бити одржана сједница поводом ситуације у Либану, преноси ТАСС.

Спрема се одговор Ирана: Планирају да нападну балистичким ракетама?

Спрема се одговор Ирана: Планирају да нападну балистичким ракетама?




Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)