Њемачка

Ватрогасцима изгорјела станица, нису имали противпожарни аларм

  • Извор: Кликс
  • 17.10.2024. 12:55

Ватрогасна станица у западној Њемачкој, која је завршена прошле године уз трошак од десетина милиона евра, изгорјела је до темеља јер није била опремљена противпожарним алармом.

Град Штадталендорф је с поносом представио ову модерну грађевину прије мање од годину дана, али су хитне службе рано у сриједу биле упозорене на пожар који је започео у возилу и брзо се проширио на цијелу зграду.

Око 170 ватрогасаца, укључујући чланове локалне добровољне ватрогасне бригаде, борило се против пламена.

Због премлаћивања докторице ухапшен РВИ, ево шта је рекао полицији

Због премлаћивања докторице ухапшен РВИ, ево шта је рекао полицији

Нико није повријеђен, иако је уништено 10 ватрогасних возила. Зграда није имала противпожарним аларм, али бијес је изазвало откриће да то није било законски обавезно. Ватрогасци који су стигли на мјесто догађаја били су шокирани када су схватили да је њихова властита станица изгорјела до темеља.

"То је ноћна мора за ватрогасца. Нико не жели гасити своју ватрогасну станицу," рекао је за њемачке медије Ларс Шафер, инспектор ватрогасне службе округа, додајући да се штета процјењује на 20-24 милиона евра.

Преминула примаријус доктор Бранка Марић

Преминула примаријус доктор Бранка Марић

Када је станица отворена, локални лист ју је описао као "модерну, иновативну и најновије генерације".

Међутим, Шафер је навео да законски није било потребно да станица има противпожарни аларм јер је припадала општини и била класификована као зграда која садржи опрему, а не као ватрогасна станица.

Норберт Фишер, предсједник Удружења ватрогасаца савезне покрајине Хесе, позвао је на хитну ревизију законске регулативе.

Портпарол општине изјавио је да је зид за заштиту од пожара спријечио ширење пламена на одвојени дио зграде. Узрок пожара још није утврђен, али прелиминарни извјештаји сугеришу да је могуће да се акумулатор на аутомобилу прегријао.

Шафер је нагласио да је због безбједности, као и за морал локалног становништва, потребно што прије реконструисати зграду. Да ли ће будућа грађевина бити опремљена противпожарни системом, биће ствар расправе, казали су званичници.

(Кликс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)