Марија Захарова

''Запад не схвата пријетњу испоручујући Кијеву оружје које се користи против нуклеарки''

  • Извор: РТ Балкан
  • 22.09.2024. 18:59

Западне земље не схватају озбиљност пријетње у вези са испоруком оружја кијевском режиму, изјавила је Марија Захарова, портпаролка Министарства спољних послова Русије за телевизију "Русија 1".

"Питање се заиста не односи на озлоглашене црвене линије или друге обојене линије, питање је здравог разума. Веома је тешко схватити о чему они размишљају ако разумију да се оружје које испоручују кијевском режиму користи, између осталог, против нуклеарних електрана. Јер за радијацију нема граница, она не тражи визу, не гледа у боју пасоша, свеједно јој је, она иде гдје вјетар дува и куда иде вода", истакла је Захарова.

Она је скренула пажњу на чињеницу да се оружје које се испоручује Кијеву проширило по европском континенту, али и региону Блиског истока.

Како је додала, људи су изгубили способност да размишљају, да анализирају одакле долази страх, а чак ни не схватају пријетњу коју сами себи наносе.

"Уосталом, ово оружје и ови екстремистички елементи, који већ сада пуцају на предсједничке кандидате САД, једног дана ће им се вратити, а многи се већ враћају. И не враћају се празних руку, враћају се њиховим западним оружјем и друго, са војним искуством. Али ко сада размишља о томе", закључила је Захарова.

Руски предсједник Владимир Путин је раније изјавио да НАТО земље не разговарају више само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб.

"Ако та одлука буде донесена, то ће значити ништа друго до тога да се ради о директном учешћу земаља НАТО-а, САД, европских земаља у рату у Украјини. И то, природно, суштински мијења саму суштину, природу сукоба. То ће значити да земље НАТО-а ратују против Русије. А, уколико је то тако, онда ћемо ми усвојити одговарајућу одлуку, полазећи од пријетњи са којима се суочавамо", упозорио је руски предсједник.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Хотел Београд (12+)

    Хотел Београд (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм