20.10.2025
07:41
Komentari:
0Ako tražite jednostavan i ukusan recept za kremastu pastu koja osvaja na prvi zalogaj, pasta Alfredo je pravi izbor – spoj bogatog sira, putera i pavlake stvara neodoljivu harmoniju ukusa koja će zadovoljiti sve ljubitelje italijanske kuhinje.
Sastojci za pastu Alfredo:
350 g paste po izboru
1 šolja pavlake za kuvanje
1/2 šolje putera
1 šolja rendanog parmezana
2 čena bijelog luka, sitno isjeckana
so i biber po ukusu
Ekonomija
Italijanska pasta će se plaćati papreno
Priprema paste Alfredo:
U velikoj šerpi, prokuvajte dobro posoljenu vodu. Dodajte pastu i kuvajte osam minuta. Ocijedite pastu, ali sačuvajte malo vode od kuvanja.
U drugoj velikoj šerpi ili dubljoj tiganju, otopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno isjeckani bijeli luk i dinstajte ga oko jedan minut dok ne postane blago zlatan i aromatičan.
Smanjite temperaturu na srednje nisku. U puter i bijeli luk polako sipajte pavlaku za kuvanje. Pustite da se pavlaka zagrije, ali nemojte da proključa.
Region
Sa polica se povlači poznata tjestenina
Postepeno dodajte rendani parmezan u sos, miješajući konstantno dok se ne otopi i sos postane glatka, kremasta tekstura. Po ukusu dodajte so i biber.
Dodajte kuvanu pastu direktno u sos. Dobro promješajte da se pasta ravnomjerno premaže sosom. Ako je sos pregust, možete dodati malo sačuvane vode od kuvanja paste da razrijedite sos.
Poslužite Alfredo pastu odmah, posipanu sitno sjeckanim peršunom ako želite. Po želji možete dodatno posuti parmezanom.
Prijatno!
(Ona.rs)
Savjeti
1 d
0Savjeti
2 d
0Savjeti
4 d
0Zanimljivosti
1 sedm
0Zanimljivosti
3 h
0Zanimljivosti
22 h
0Zanimljivosti
23 h
0Zanimljivosti
1 d
0Najnovije
Najčitanije
10
13
09
59
09
58
09
50
09
36
Trenutno na programu