27.08.2025
12:08
Сезона прављења зимнице је почела, па је неопходно да поред онога што желимо да спремамо, добро припремимо и тегле за одлагање зимнице.
Да се храна не би покварила, најважније је да тегле буду правилно стерилисане.
Овај поступак спрјечава микроорганизме и бактерије да не дођу у додир са зимницом.
Прије стерилизације неопходно је добро опрати тегле и поклопце и уклонити све етикете.
Један од лакших начина је да загријете рерну на 100 степени и поређате тегле, али тако да се не додирују и да им отвори буду окренути на доле.
Испод тегли можете да ставите пак папир.
Хроника
Из вртића у овом бх. граду украдени телевизор и храна
Оставите тегле у рерни 15-20 минута. Очекујте да тегле буду вреле, тако да обавезно користите заштиту рукавицу приликом вађења тегли из рерне.
Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута.
Стерилизација тегли је кључна због уклањања бактерија, плесни и квасаца, што спречава кварење и продужава рок трајања хране.
Правилним поступком осигуравате да је храна безбједна за конзумирање и да ће остати свјежа током дужег периода складиштења.
(информер)
Градови и општине
2 ч
0Друштво
2 ч
0Свијет
2 ч
0Здравље
2 ч
0Најновије
Најчитаније
14
20
14
17
14
17
14
14
14
13
Тренутно на програму
12:55
Свијет без пијеска (Р)
документарни програм
13:55
Вијести
информативни програм вијести
14:00
Кето кухињица
лајфстајл
14:15
Ало Ало С05 ЕП 25 (Р, 12+)
серијски програм
14:45
Мућке С 04 ЕП 06 (Р, 12+)
серијски програм
15:30
Крваво цвијеће С02 ЕП 171 (12+)
серијски програм
16:20
Вјежбајте са Лидијом
лајфстајл