Large banner

Коментари:

0

Подијели:

Ево како правилно да припремите тегле за зимницу

27.08.2025

12:08

тегла
Фото: pexels

Сезона прављења зимнице је почела, па је неопходно да поред онога што желимо да спремамо, добро припремимо и тегле за одлагање зимнице.

Да се храна не би покварила, најважније је да тегле буду правилно стерилисане.

Овај поступак спрјечава микроорганизме и бактерије да не дођу у додир са зимницом.

Прије стерилизације неопходно је добро опрати тегле и поклопце и уклонити све етикете.

Један од лакших начина је да загријете рерну на 100 степени и поређате тегле, али тако да се не додирују и да им отвори буду окренути на доле.

Испод тегли можете да ставите пак папир.

Вртић дјеца

Из вртића у овом бх. граду украдени телевизор и храна

Оставите тегле у рерни 15-20 минута. Очекујте да тегле буду вреле, тако да обавезно користите заштиту рукавицу приликом вађења тегли из рерне.

Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута.

Стерилизација тегли је кључна због уклањања бактерија, плесни и квасаца, што спречава кварење и продужава рок трајања хране.

Правилним поступком осигуравате да је храна безбједна за конзумирање и да ће остати свјежа током дужег периода складиштења.

(информер)

Large banner

Препоручени садржај

Огласи
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

12:55

Свијет без пијеска (Р)

документарни програм

13:55

Вијести

информативни програм вијести

14:00

Кето кухињица

лајфстајл

14:15

Ало Ало С05 ЕП 25 (Р, 12+)

серијски програм

14:45

Мућке С 04 ЕП 06 (Р, 12+)

серијски програм

15:30

Крваво цвијеће С02 ЕП 171 (12+)

серијски програм

16:20

Вјежбајте са Лидијом

лајфстајл

Small banner
Small banner