27.08.2025
12:08
Коментари:
0Сезона прављења зимнице је почела, па је неопходно да поред онога што желимо да спремамо, добро припремимо и тегле за одлагање зимнице.
Да се храна не би покварила, најважније је да тегле буду правилно стерилисане.
Овај поступак спрјечава микроорганизме и бактерије да не дођу у додир са зимницом.
Прије стерилизације неопходно је добро опрати тегле и поклопце и уклонити све етикете.
Један од лакших начина је да загријете рерну на 100 степени и поређате тегле, али тако да се не додирују и да им отвори буду окренути на доле.
Испод тегли можете да ставите пак папир.
Хроника
Из вртића у овом бх. граду украдени телевизор и храна
Оставите тегле у рерни 15-20 минута. Очекујте да тегле буду вреле, тако да обавезно користите заштиту рукавицу приликом вађења тегли из рерне.
Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута.
Стерилизација тегли је кључна због уклањања бактерија, плесни и квасаца, што спречава кварење и продужава рок трајања хране.
Правилним поступком осигуравате да је храна безбједна за конзумирање и да ће остати свјежа током дужег периода складиштења.
(информер)
Градови и општине
1 мј
0Друштво
1 мј
0Свијет
1 мј
0Здравље
1 мј
0Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму