Ево како правилно да припремите тегле за зимницу

27.08.2025

12:08

Коментари:

0
тегла
Фото: pexels

Сезона прављења зимнице је почела, па је неопходно да поред онога што желимо да спремамо, добро припремимо и тегле за одлагање зимнице.

Да се храна не би покварила, најважније је да тегле буду правилно стерилисане.

Овај поступак спрјечава микроорганизме и бактерије да не дођу у додир са зимницом.

Прије стерилизације неопходно је добро опрати тегле и поклопце и уклонити све етикете.

Један од лакших начина је да загријете рерну на 100 степени и поређате тегле, али тако да се не додирују и да им отвори буду окренути на доле.

Испод тегли можете да ставите пак папир.

Вртић дјеца

Из вртића у овом бх. граду украдени телевизор и храна

Оставите тегле у рерни 15-20 минута. Очекујте да тегле буду вреле, тако да обавезно користите заштиту рукавицу приликом вађења тегли из рерне.

Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута.

Стерилизација тегли је кључна због уклањања бактерија, плесни и квасаца, што спречава кварење и продужава рок трајања хране.

Правилним поступком осигуравате да је храна безбједна за конзумирање и да ће остати свјежа током дужег периода складиштења.

(информер)

Подијели:

Large banner