Large banner

Ускоро креће сезона: Рецепт за најбоље киселе краставце

Извор:

Б92

23.08.2025

13:01

Коментари:

0
Ускоро креће сезона: Рецепт за најбоље киселе краставце
Фото: Принтскрин/Јутјуб

Хладни и хрскави, одлични сами, али и у комбинацији с другим намирницама, а поготово у сендвичу - кисели краставци многима су омиљена зимница. Иако их је наравно најлакше купити у продавници и само послужити код куће, многи од нас сложиће се да "то није то" и да нема бољих киселих краставаца од оних направљених код куће.

Није компликовано, али захтијева вријеме...

struja

Сутра без струје око 2.000 потрошача на подручју Хан Пијеска

Домаћа припрема није веома захтјевна, али тражи издвајање мало слободног времена. У наставку прочитајте шта ће вам све бити потребно као и поступак њихове припреме, и запамтите да количина потребне течности зависи од величине краставаца те величине и облика тегле у коју их спремате.

Састојци:

- краставац 3 кг

- вода 3 л

- алкохолно сирће 500 мл

- шећер 200 г

- со 100 г

- мирођија - 1 свјежи сноп

- чили пахуљице 0,5 кашичица

- горушица 2 кашике

- коријандер - сјеменке 2 кашике

- конзерванс 1 кашичица

struja

Сутра без струје око 2.000 потрошача на подручју Хан Пијеска

Поступак:

1. Краставце добро оперите, ако је потребно користите четку или сунђер.

2. Тегле и њихове поклопце такође оперите и осушите. Пожељно је и да их стерилишете.

3. Краставце на густо послажите у тегле како се након уливања течности не би дизали на површину. Ако вам то не успије, да их задржите испод површине течности можете се користити и куповним мрежицама за ту намјену.

crvena zvezda

Делије имају велики разлог за славље: Највеће појачање стигло у Београд

4. Остале састојке ставите у лонац на средње јаку ватру. Сачекајте да течност проври, а затим кувајте док се со и шећер не отопе.

5. Добијеном течношћу прелијте претходно наслагане краставце те затворите тегле.

6. Чувајте их на хладном и тамном мјесту до употребе. Отворену теглу чувајте у фрижидеру.

Подијели:

Large banner