Градоначелник Бањалуке

Драшко Станивуковић поново злоупотребио службени положај?

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2024. 19:15

Вртићи чије отварање градоначелник Бањалуке ових дана помпезно најављује нити имају употребну дозволу нити одобрење ресорног Министарства. Самим тим они нису безбједни, а ни адекватно опремљени за боравак најмлађих. А популистичка прича, кажу из Центра за предшколско васпитање и образовање, је и да ће ти вртићи моћи збринути више од 500 малишана. Тиме, кажу, Драшко Станивуковић обмањује родитеље чија су дјеца на листи чекања.

"Негдје ми је била смијешна прича градоначелника да се рјешава отприлике између 500 и 600 дјеце. Сви знамо, односно, они који раде у просвјети и довољно је да прочитате законе и правилник, па ако ништа довољно је да се консултујете са Министарством са којим би требали, Министарством просвјете и културе, да у 11 група не може да буде 500-600 дјеце, него највише 250. Не знам да ли се градоначелник забројао, али сматрам да то није ни нека лијепа прича према родитељима“, изјавила је Мирјана Крчмар, предсједник Савјета за предшколско васпитање и образовање. 

Потенцијални вртић у бањалучком насељу Паприковац смјештен у закупљеној згради чији би најам грађани највећег града Српске требали отплаћивати наредних 20 година, посебно је проблематичан. Све око њега је градилиште, а изнајмљује се од људи блиских Драшку Станивуковићу.

„Вртић на Паприковцу није у потпуности адаптиран, значи постоје скеле, нема дворишта, ту се оставља да родитељи размисле да ли ће дијете да пусте у такве вртиће. Сматрам да градски простори нису довољно искориштени, а да ми изнајмљујемо вртиће људи блиских градоначелнику и Градској управи“, навела је Крчмар.

Управо због тога, Станивуковићу се по свему судећи смијеши још једна кривична пријава. 

„У виду кршења и свих Закона на који су се они позвали - злоупотреба службеног положаја и нажалост омогућавања стицања имовинске користи трећим лицима, у првом смислу одређеним правним, па онда и физичким лицима. Циљ је све како би наредних 20 година стицали одређену имовинску корист кроз извлачење новца из буџета. Шта је овдје највећи проблем? Поред овог потенцијалног кривичног дјела и злоупотребе службеног положаја, је да ови простори који они предвиђају да буду за вртиће, они немају ни једну законску дозволу која је неопходна како би могли вртићи да раде“, истакао је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Да ли су ови наводи тачни, послали смо упит у Градску управу. Тамо и данас мудро ћуте. Баш као и увијек када градоначелника Бањалуке терете за мутне радње.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)