Бањалука

Кружни ток код Екватора енигма и након девет мјесеци: Возач ушао у контра траку

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2024. 16:30

Кружни ток код Екватора направљен у склопу саобраћајне револуције бањалучког градоначелника Драшка Станивуковића и девет мјесеци након пуштања у функцију задаје муке возачима.

Данас у послијеподневним часовима један возач ушао је у погрешну траку на овом кружном току. На тај начин угрожен је и тај возач али сви други учесници у саобраћају.

На фотографији коју нам шаљу читаоци видимо црвени рено клио који је ушао у погрешну траку.

На овој кружној раскрсници задњих мјесеци свједочили смо десетини оваквих ситуација.

"Ово представља једну потпуно нову епоху урбаног развоја Бањалуке, отворило је једну нову димензију Бањалуке, величине, ширине и пространства. Наша идеја је била првенство једна саобраћајна функционалност коју смо добили“, рекао је на отварању ове кружне раскрснице прије девет мјесеци Драшко Станивуковић.

Саобраћајна функционалност као и саобраћајна револуција о којој је Станивуковић тако помпезно причао нису донијеле ништа добро возачима у граду на Врбасу. Напротив, направило их је робовима саобраћајних гужви, непрегледних колона и жртвама све већег броја саобраћајних незгода.

Иначе, посљедњих дана у Бањалуци су несносне гужве те се готово свакодневно дешавају и саобраћајне незгоде.

Пола града је практично прекопано, радне машине су на све стране, режим одвијања саобраћај на истим саобраћајницама се мијења на дневном нивоу што доводи до нервозе возача али и све учесталијих незгода.

Гужве паралисале Бањалуку: Колона до Врбање, возачи очајни

Гужве паралисале Бањалуку: Колона до Врбање, возачи очајни


Пратите нас и путем Вибера