У Главној канцеларији у Бањалуци

УИО БиХ прикључена на комуникациону мрежу са Бриселом

  • Извор: СРНА
  • 02.09.2024. 14:21

У Главној канцеларији Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ у Бањалуци успостављена је комуникациона веза са CCN/CSI мрежом у Бриселу, саопштено је из УИО.

У саопштењу се прецизира да се УИО БиХ званично прикључила на комуникациону мрежу (CCN/CSI), чиме је успјешно постављена конфигурација комуникационе опреме испоручене од Информационо-комуникационих система Генералног директората Европске комисије за порезе и царинску унију (DG TAKSUD).

У току ове седмице је планирано успостављање резервне комуникационе везе у просторијама Регионалног центра Бањалука, гдје је договорено да се постави други комуникациони уређај са независним интернет линком, чиме би биле завршене све договорене активности са техничке стране по питању комуникационог повезивања на CCN/CSI мрежу.

Из управе подсјећају да CCN/CSI представља инструмент комуникације између DG TAKSUD-а и информационо-комуникационих система царинских и пореских администрација земаља повезаних путем ове мреже, којих тренутно има 37, а које су уједно чланице Конвенције о заједничком провозу у ЕУ.

Успостављањем ове комуникације створени су да у року од годину дана БиХ постане чланица Конвенције о заједничком провозу у ЕУ што ће довести до бољег пословног амбијента у БиХ, од чега ће највећу корист имати пословна заједница у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.