Детаљи убиства у Бањалуци

Затечени пијани, крваве одјеће и обуће: Ово су осумњичени за убиство Саше Кисина

Осумњичени за убиство Саше Кисина (49) на мјесту злочина су затечени у окрвављеној одјећи и обући, а након хапшења је утврђено да су сви били под дејством алкохола, сазнаје АТВ.

Извор близак истрази открива да је Драгану Јелачи измјерено 2,4 g/kg у крви, код двадесетогодишње Валентине Стојановић измјерено је 1 g/kg, а код Давида Костића (46) 1,72 g/kg.

Осумњичени за убиство у Бањалуци одраније познат полицији

Осумњичени за убиство у Бањалуци одраније познат полицији

Злочин је откривен након што су се из куће у улици Јована Дучића чули бука и свађа. Интервенисала је патрола полиције и у кући су затекли Кисина како лежи у бесвјесном стању са видним повредама по цијелом тијелу. Он је одмах превезен у УКЦ Републике Српске гдје је током ноћи подлегао највјероватније од задобијених повреда.

На одјећи и обући имали трагове крви

”Троје осумњичених су затечени на мјесту злочина. На одјећи и обући били су им видљиви трагови крви. Први резултати истраге указују да су критично вече они заједно пили алкохол. Дошло је до свађе и туче, која је завршила убиством”, каже извор из истраге.

Тачне околности злочина се детаљно истражују, а осумњичени се цијели дан саслушавају и испитују у полицији. Засада није познато ко је од осумњичених Кисину нанио смртоносне повреде, што је предмет даље истраге. Тужилаштво је наложило да се уради обдукција тијела како би се утврдио тачан узрок смрти. Наложена су и вјештачења трагова који су током увиђаја прикупљени на мјесту злочина.

”Било је питања времена када ће се зло догодити”

У полицији сазнајемо да је све троје осумњичених познато по скитњи, те као особе склоне конзумацији наркотика и алкохола. У кући у којој су затечени дуго времена нико није живио наводно због неријешених имовинских односа, односно чињенице да је кућа власништво више особа. Осумњичени су то искористили, те су кућу користили као своје склониште.

Комшије кажу да су се у кући окупљали бескућници и скитнице. Кажу да су више пута свједочили немилим сценама због чега су више пута позивали полицију.

”Било је питање времена када ће су те неко зло догодити”, кажу комшије.

На улазу у кућу данас се налазила покидана полицијска трака којом се означава мјесто злочина. Улазна врата на спрату куће су обијена, а трагови злочина, односно крви и даље су видљиви на поду. Просторије су веома неуредне, прљаве и кроз њих се шири несносан смрад. Одјећа је разбацана по кући, а осим крви, на поду се налазе остаци хране, разбацана обућа као и пластичне амбалаже са ракијом.

Већ виђено

Истражиоци наводе да цијели случај подсјећа на убиство Бруне Ролда које се догодило 25. новембра 2019. године у напуштеној кући у центру Бањалуке. Тада је више особа, међу којима је био и сада ухапшени Драган Јелача, данима у кући пило алкохол, мијешајући га са таблетама и другим опијатима. До злочина је довела свађа око тога гдје ће ко спавати. Ролд је потом брутално претучен, да би га докрајчили убодем ножем у врат. Како би прикрили злочин починиоци су запалили душек на којем је тијело лежало, те изазвали пожар у којем је тијело жртве угљенисано.

Мушкарац претучен насмрт у Бањалуци, ухапшено троје осумњичених

Мушкарац претучен насмрт у Бањалуци, ухапшено троје осумњичених

За овај злочин Раде Дрљача је као извршилац убиства осуђен на 15 година затвора, док су Слободан Крнетић и Борис Зорић као саизвршиоци осуђени на осам, односно 12 година затвора. Јелача је у том предмету имао статус свједока.

Иначе, ради се о вишеструком преступнику који је више пута привођен и саслушаван. Хапшен је и у акцији ”Клуб” због сумње да је заједно са М.М. наводио малољетнице на проституцију. Жртве су биле махом штићенице Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" из Бањалуке. Друго двоје осумњичених раније нису пролазили кроз кривичне евиденције.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.