Ovo povrće može da reguliše krvni pritisak za samo dvije nedjelje

Izvor:

Informer

17.10.2025

12:13

Komentari:

0
Ово поврће може да регулише крвни притисак за само двије недјеље
Foto: Pixabay

Naučna istraživanja potvrđuju da redovno konzumiranje cvekle ili njenog soka može značajno doprinijeti regulaciji pritiska, jačanju imuniteta i detoksikaciji organizma.

Zašto je cvekla dobra za pritisak?

Prirodni nitrati: Cvekla je bogata nitratima koji se u tijelu pretvaraju u azot-oksid. Ova supstanca širi krvne sudove, poboljšava protok krvi i smanjuje opterećenje srca.

вакцине-вакцинација

Povećan obim vakcinacije u septembru

Brzi efekti: Istraživanja pokazuju da se rezultati mogu primjetiti već nakon dvije nedjelje redovne konzumacije kod osoba sa povišenim pritiskom.

Zaštita srca: Redovno unošenje cvekle smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i doprinosi boljoj cirkulaciji.

Ostale zdravstvene koristi cvekle

Detoksikacija organizma – čisti jetru i podstiče izbacivanje toksina.

Jačanje imuniteta – zahvaljujući visokom sadržaju gvožđa i vitamina.

Петар Шарић

Za 24 sata prikupljena sredstva za put do Beča i prvu terapiju za Petra Šarića iz Banjaluke

Poboljšanje izdržljivosti – sportisti je često koriste zbog povećanja energije i kiseoničke izdržljivosti.

Ljepota i vitalnost – cvekla poboljšava krvnu sliku, jača kosu i osvježava ten.

Kako konzumirati cveklu?

Sok od cvekle – najbolje piti svježe cijeđen, samostalno ili u kombinaciji sa šargarepom i limunom.

Salata od svježe cvekle – rendana cvekla sa malo maslinovog ulja i limunovog soka.

Kuvana cvekla – iako kuvanje smanjuje dio nitrata, i dalje je odličan dodatak obrocima

Dodatni savjet: za maksimalan efekat na krvni pritisak, preporučuje se svakodnevna konzumacija male količine soka ili svježe cvekle.

Вучић-Србија-09102025

Vučić: Naredne sedmice sastanak sa Orbanom o sankcijama NIS-u

Supernamirnica

Cvekla je supernamirnica koja zaslužuje mjesto u svakodnevnoj ishrani. Njena sposobnost da reguliše krvni pritisak, jača imunitet i podstiče detoksikaciju čini je jednim od najkorisnijih povrća za cjelokupno zdravlje. Redovno konzumiranje cvekle može biti jednostavan, prirodan i efikasan način da snizite pritisak, sačuvate vitalnost i zaštitite srce.

Podijeli:

Large banner